Sasklacz Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Czy ktos przedluzal prawo jazdy na podstawie pisma przedluzajacego o rok dwuletnia GC? Czy DMV robi z tym jakies problemy (stan NJ)? Czytalam ostatnio ze czasem nie wiedza o co chodzi z tym pismem ... I drugie pytanie, przedluza mi prawo jazdy o rok od wygasnieci GC czy o rok od daty na pismie? Pozdrawiam
andyopole Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Az tak tego pilnują w NN? Ja dostalem od razu na 8 lat, zanim zlozylem formy na GC.
Sasklacz Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Ja dostalam na dwa lata do daty wygasniecia GC. I teraz musze przedluzyc i zastanawiam sie czy nie bedzie problemu skoro mam tylko papier... No nic pojde to sie przekonam :-)
kzielu Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 W OH ludzie miewali z tym problemy i zwykle dostawali rok przedluzenia, ja osobiscie nie musialem bo prawo jazdy wydali mi jak bylem na L-1B i wystarczylo do momentu w ktorym dostalem 10-letnia GC.
andyopole Napisano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Ja dostalam na dwa lata do daty wygasniecia GC. I teraz musze przedluzyc i zastanawiam sie czy nie bedzie problemu skoro mam tylko papier... No nic pojde to sie przekonam :-) Ten Papier przez rok niejako zastepuje Twoja GC az do czasu otrzymania nastepnej wiec do takiej blahej sprawy jak prawo jazdy powinien wystarczyc napewno. Poza tym, kiedys gdy zalatwialem swoje DL w DMV jeszcze na turystycznej to podejrzalem monitor gdy ichni urzednik sprawdzal moj status, oni maja dostep do danych immigration wiec tam tez bedzie wszystko napisane.
Sasklacz Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2014 Aha, ok to mam nadzieje ze problemu nie bedzie :-)) Dzieki !!!
Sasklacz Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 Update Przedluzyli mi prawo jazdy bez problemu. Mialam GC + ten dokument przedluzajacy o rok + SSN i stare prawko. GC mam do 10.16.2014, a prawko przedluzyli do 12.16.2015, czyli o rok + 2 miesiace :-) Chyba sie popylili :-)))
Jim Beam Napisano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2014 GC mam do 10.16.2014, a prawko przedluzyli do 12.16.2015, czyli o rok + 2 miesiace :-) Chyba sie popylili :-))) Kiedy masz urodziny?
Jim Beam Napisano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 24 Sierpnia 2014 25 pazdziernika Na ogol prawo jazdy traci waznosc w urodziny, wiec myslalem, ze u ciebie tez tak zrobili. Widac, ze nie. Nie mam innego pomyslu skad wzieli date waznosci prawa jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.