Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna- Co Mozna Zrobić W Celu Zalegalizowania Pobytu?

CarlosMontana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na jakiej podstawie tenze menadzer mialby wystapic o przedluzenie pobytu ?

Nawet osoba prowadzaca dzialalnosc gospodarcza nie bedzie w stanie wystapic o przedluzenie pobytu - musieliby wystapic z petycja pracownicza dla Ciebie a z tego co piszesz to sie nie kwalifikujesz.

Nie ma przedluzenia pobytu bo ktos tak chce - mozna probowac przedluzyc turystyczna o pare miesiecy ale trzeba miec do tego powod a wszystkie inne mozliwosci to zmiana statusu na nie-turystyczny - do ktorego trzeba miec szkole (z odpowiednimi dokumentami - I-20) lub pracodawce - i zawsze tej zmiany statusu moga Ci odmowic.

Podobnie przy wjezdzie na turystyczna bedziesz sie musial wyspowiadac po co i na jak dlugo wjezdzasz i mozesz dostac pobyt np. 2-tygodniowy....

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jak wy macie energie na odpisywanie na tego typu posty po 500 razy? Podziwiam!

Bo ja jak czytam jak to sie dostaje GC z "automatu" itp to mi sie slabo robi... No I jeszcze dlatego bo go "tutaj ciagnie"! :/

A kolege odeslalabym do czesci forum o wizie pracowniczej oraz studrnckiej, poczytania roznicy historii, jak sie za to zabrac, oraz jak to wyglada od strony prawnej. Bo kolega nie ma najmniejszego pojecia o emigracji do Hameryki. Aaa.. Polecam tez tematy o uzyskaniu GC przez slub z obywatelem, bo w tych sprawach jestes "zielony".

Napisano

Menadżer na podstawie tego, że chciałbym kontynuować treningi i rozwijać się sportowo w zaprzyjaźnionym klubie i osiągać sukcesy zawodowo. Wczesniej napisałem amatorsko z tego względu, że od czegoś trzeba zacząć, ale po 3-4 miesiącach mógłbym wskoczyć na wyższy level- zawodowo. No i oczywiści menadżer zarabia pieniądzę dzieki mnie. Myslałem, że to może byc wystarczający powód w takie sytuacji.

No własnie z tym wyspowiadaniem się to zawsze ryzyko, ale mam nadzieję, że po tym co powiem da mi poł roku, bo inaczej tyego nie zrealizuje :) W ogóle to zaczynam pobyt od szkoły obcojęzycznej- 2tygodniowej, po czym udaję sie na wyprawę do znajomego.

Napisano

Menadżer na podstawie tego, że chciałbym kontynuować treningi i rozwijać się sportowo w zaprzyjaźnionym klubie i osiągać sukcesy zawodowo. Wczesniej napisałem amatorsko z tego względu, że od czegoś trzeba zacząć, ale po 3-4 miesiącach mógłbym wskoczyć na wyższy level- zawodowo. No i oczywiści menadżer zarabia pieniądzę dzieki mnie. Myslałem, że to może byc wystarczający powód w takie sytuacji.

Masz jakies calkowicie bledne pojecie w kwestiach wizowych - podstawa, podstawa ale musi sie kwalifikowac w jakiejs kategorii wizowej, a nie dlatego ze chcesz trenowac. Trenowac mozesz sobie gdziekolwiek. A co to za dyscyplina tak z ciekawosci ?

Napisano

To czy ja chce łamać prawo, albo czy zdaję sobie sprawę z tego i tamtego to inna kwestia. Ja tutaj jestem tylko aby zaczerpnąć informacji na temat różnych myków imigracyjnych

Piekne.

Napisano

Mógłby mi ktoś podać informację dotyczące Stanów, gdzie można sobie wyrobić jakies dokumenty bez statusu? Czytałem ot ym w jednym temacie ale nie było dokładnego rozpisu.

@kzielu

MMA

@kig

Wiem co to za wizy, interesuje mnie przejście z turystycznej na cokolwiek innego, dzięki czemu bede mógł przedłużyć swoj pobyt. Tylko tyle. Jesli znajdę takie informacje na forum to fajnie. Jeśli nie to miło będzie jakby ktoś mógł mi podać linka lub cokolwiek innego co może pomóc.

Napisano

@Kaer

mam przez to rozumieć, że lepiej jest się tam dostać jakimś sposobem bez żadnej wizy :D? Może mógłbys mi opowiedzieć swoją historię?

Alez ja mam wize. Ta sama od poczatku (studencka), ale ona nic nie daje. Stad jesj wartosc jest rowna karcie rowerowej.

Jedyne co Cie interesuje to cos co spowoduje, ze bedziesz mogl wystapic o staly pobyt. Nawet pracownicza jest dual intent, ale na nia masz nikle szanse. Mozesz PROBOWAC zmianic status z turystycznej na studencka, ale bedziesz potrzebowal I-20 co oznacza, ze bedziesz potrzebowal pokazac kase na rok studiow i pozdawac kilka egzaminow. Inna historia to to, ze immigration nie lubi zmian z turystycznej na studencka. Poczytaj posty z ostatniego roku jak to wyglada.

Napisano

Kumam

No to załózmy, że spędze sobie tylko te pół roku w USA przy założeniu, że dostane tyle. Wracam do PL, mam upatrzoną szkołe do której chciałbym się wybrać. Czy wtedy moge sie ubiegać o wize studencką?

Napisano

Kumam

No to załózmy, że spędze sobie tylko te pół roku w USA przy założeniu, że dostane tyle. Wracam do PL, mam upatrzoną szkołe do której chciałbym się wybrać. Czy wtedy moge sie ubiegać o wize studencką?

Mozesz.

Napisano

Kumam

No jasne, dlaczego bys nie mogl ? Ubiegac sie nie bedziesz mogl jezeli dostaniesz formalnego bana (bo np. przesiedzisz turystyczna o wiecej niz 6 miesiecy), natomiast kazde przesiedzenie (nawet o 1 dzien) moze spowodowac ze pozniej Ci studenckiej odmowia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...