Skocz do zawartości

Sponsorowanie Żonatego Syna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

mam pytanie ,jestem żonaty sponsoruje mnie ojciec,mam żonę i dwóch synów w wieku 14 i 18 lat,sprawa rozpoczęta,ojciec wpłacił 230$ tylko na mnie czy i w jaki sposób mogę dopisać żonę i dzieci.

pozdrawiam

Napisano

witaj

a kiedy to sprawa zostala zlozona?ze majac dwoch synow Twoj tata Ich nie wpisal do formularzy,tak samo zone Twoja?

To moze zrobic Twoj tata.LIczyc sie nalezy z oplata jak i wieksza iloscia osob do sponsorowania przez Twojego tate a wiec musi wiecej zarabiac.

Moze to jest tak ze Ty dostaniesz GC a pozniej zlozysz juz sam papiery na rodzine swoja :)

Napisano

witaj

tata złozył petycje jak juz miałem zonę i dzieci ale teraz chce sponsorowac tylko mnie.petycja została złozona w 2003 roku,dostałem informację w 2005 i dopiero w tym roku została rozpatrzona do realizacji,wpłacił tylko na mnie 230$,i dlatego jest moje pytanie co mam robić

dzieki za odpowiedz

Napisano

witaj

tata złozył petycje jak juz miałem zonę i dzieci ale teraz chce sponsorowac tylko mnie.petycja została złozona w 2003 roku,dostałem informację w 2005 i dopiero w tym roku została rozpatrzona do realizacji,wpłacił tylko na mnie 230$,i dlatego jest moje pytanie co mam robić

dzieki za odpowiedz

Tzn. nie chce placic oplaty w NVC za nich czy w ogole odmawia ich sponsorowania (wpisania na I-864 na przyklad) ? Kto wypelnial DS-261 i za co konkretnie byla oplata $230 ?

Napisano

poprostu nie chce sponsorować całej rodziny,moja żona i wybrane dzieci są niechciane aby były w Stanach,czy mam jechac z nimi do ambasady czy sam a resztę załatwiać w usa

pomocy

Napisano

poprostu nie chce sponsorować całej rodziny,moja żona i wybrane dzieci są niechciane aby były w Stanach,czy mam jechac z nimi do ambasady czy sam a resztę załatwiać w usa

pomocy

Musisz podac wiecej szczegolow w jakim punkcie procesu w tej chwili jestes, natomiast jezeli sam bedziesz chcial to pozniej zalatwiac w US to potrwa to 2-3 lata, na dzien dobry bedziesz musial miec ~$1200 zeby w ogole wyslac na nich petycje a po tych 2-3 latach odpowiednio wysokie zarobki zeby ich sponsorowac.

Problem chyba w tym ze Twoj ojciec jest Twoim glownym sponsorem i musi wszystkich sponsorowanych wymienic w I-864 - tego przeskoczyc sie nie da, ale moze ktos kto lepiej sie zna na wizach ktore ida przez NVC cos dopisze.

Napisano

Musisz podac wiecej szczegolow w jakim punkcie procesu w tej chwili jestes, natomiast jezeli sam bedziesz chcial to pozniej zalatwiac w US to potrwa to 2-3 lata, na dzien dobry bedziesz musial miec ~$1200 zeby w ogole wyslac na nich petycje a po tych 2-3 latach odpowiednio wysokie zarobki zeby ich sponsorowac.

teraz mam wysłac wszystkie xera dokumentów tzn odpisy niekaralnosc zdjęcia etc.do ojca,on wszystko przetłumaczy i wysle o NVC

Napisano

teraz mam wysłac wszystkie xera dokumentów tzn odpisy niekaralnosc zdjęcia etc.do ojca,on wszystko przetłumaczy i wysle o NVC

Wiec tak jak pisalem - wydaje mi sie ze I-864 nie przeskoczysz - jezeli on nie bedzie chcial sponsorowac nikogo wiecej poza Toba to nic na to nie poradzisz.

Napisano

Nie jedz z nimi do Ambasady bo to nic nie da

nawet Ich nie wpuszcza na teren ,na rozmowe jak nie beda miec odpowiednich papierow.

Pozostaje Twoj wylot i potem sponsorowanie ,pamietaj o odpowiednich zarobkach

Wyslijcie zgloszenie do loterii wizowej,jak sie kwalifikujecie i moze Wam sie poszczesci ,malzenstwa moga wyslac 2 zgloszenia :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...