motron Napisano 28 Września 2014 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 witam mam pytanie ,jestem żonaty sponsoruje mnie ojciec,mam żonę i dwóch synów w wieku 14 i 18 lat,sprawa rozpoczęta,ojciec wpłacił 230$ tylko na mnie czy i w jaki sposób mogę dopisać żonę i dzieci. pozdrawiam
sly6 Napisano 28 Września 2014 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 witaj a kiedy to sprawa zostala zlozona?ze majac dwoch synow Twoj tata Ich nie wpisal do formularzy,tak samo zone Twoja? To moze zrobic Twoj tata.LIczyc sie nalezy z oplata jak i wieksza iloscia osob do sponsorowania przez Twojego tate a wiec musi wiecej zarabiac. Moze to jest tak ze Ty dostaniesz GC a pozniej zlozysz juz sam papiery na rodzine swoja
motron Napisano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Września 2014 witaj tata złozył petycje jak juz miałem zonę i dzieci ale teraz chce sponsorowac tylko mnie.petycja została złozona w 2003 roku,dostałem informację w 2005 i dopiero w tym roku została rozpatrzona do realizacji,wpłacił tylko na mnie 230$,i dlatego jest moje pytanie co mam robić dzieki za odpowiedz
kzielu Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 witaj tata złozył petycje jak juz miałem zonę i dzieci ale teraz chce sponsorowac tylko mnie.petycja została złozona w 2003 roku,dostałem informację w 2005 i dopiero w tym roku została rozpatrzona do realizacji,wpłacił tylko na mnie 230$,i dlatego jest moje pytanie co mam robić dzieki za odpowiedz Tzn. nie chce placic oplaty w NVC za nich czy w ogole odmawia ich sponsorowania (wpisania na I-864 na przyklad) ? Kto wypelnial DS-261 i za co konkretnie byla oplata $230 ?
motron Napisano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Września 2014 poprostu nie chce sponsorować całej rodziny,moja żona i wybrane dzieci są niechciane aby były w Stanach,czy mam jechac z nimi do ambasady czy sam a resztę załatwiać w usa pomocy
kzielu Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 poprostu nie chce sponsorować całej rodziny,moja żona i wybrane dzieci są niechciane aby były w Stanach,czy mam jechac z nimi do ambasady czy sam a resztę załatwiać w usa pomocy Musisz podac wiecej szczegolow w jakim punkcie procesu w tej chwili jestes, natomiast jezeli sam bedziesz chcial to pozniej zalatwiac w US to potrwa to 2-3 lata, na dzien dobry bedziesz musial miec ~$1200 zeby w ogole wyslac na nich petycje a po tych 2-3 latach odpowiednio wysokie zarobki zeby ich sponsorowac. Problem chyba w tym ze Twoj ojciec jest Twoim glownym sponsorem i musi wszystkich sponsorowanych wymienic w I-864 - tego przeskoczyc sie nie da, ale moze ktos kto lepiej sie zna na wizach ktore ida przez NVC cos dopisze.
motron Napisano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Musisz podac wiecej szczegolow w jakim punkcie procesu w tej chwili jestes, natomiast jezeli sam bedziesz chcial to pozniej zalatwiac w US to potrwa to 2-3 lata, na dzien dobry bedziesz musial miec ~$1200 zeby w ogole wyslac na nich petycje a po tych 2-3 latach odpowiednio wysokie zarobki zeby ich sponsorowac. teraz mam wysłac wszystkie xera dokumentów tzn odpisy niekaralnosc zdjęcia etc.do ojca,on wszystko przetłumaczy i wysle o NVC
kzielu Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 teraz mam wysłac wszystkie xera dokumentów tzn odpisy niekaralnosc zdjęcia etc.do ojca,on wszystko przetłumaczy i wysle o NVC Wiec tak jak pisalem - wydaje mi sie ze I-864 nie przeskoczysz - jezeli on nie bedzie chcial sponsorowac nikogo wiecej poza Toba to nic na to nie poradzisz.
sly6 Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Nie jedz z nimi do Ambasady bo to nic nie da nawet Ich nie wpuszcza na teren ,na rozmowe jak nie beda miec odpowiednich papierow. Pozostaje Twoj wylot i potem sponsorowanie ,pamietaj o odpowiednich zarobkach Wyslijcie zgloszenie do loterii wizowej,jak sie kwalifikujecie i moze Wam sie poszczesci ,malzenstwa moga wyslac 2 zgloszenia
motron Napisano 30 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Września 2014 dzięki za informację,tak jak myslałem ale chciałem się upewnić pozdrawiam wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.