zaki1121 Napisano 28 Września 2014 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Jakie mam szanse na dostanie wizy? Mam 19 lat chwilowo nie ucze sie i nie pracuje, mam wlasne mieszkanie ale mam wrazenie ze dla pana/pani konsul to moze nie wystarczyc. Razem zemna bedzie leciec moja matka ktora pracuje jako celniczka. Jest taka mozlowosc ze moja matka dostanie wize a ja nie?
dareknow0 Napisano 28 Września 2014 Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Jakie mam szanse na dostanie wizy? Mam 19 lat chwilowo nie ucze sie i nie pracuje, mam wlasne mieszkanie ale mam wrazenie ze dla pana/pani konsul to moze nie wystarczyc. Razem zemna bedzie leciec moja matka ktora pracuje jako celniczka. Jest taka mozlowosc ze moja matka dostanie wize a ja nie? Tak ,zdecydowanie .Twoja matka ma bardzo duże szanse ,że wizę dostanie. Ty natomiast możesz dostać odmowę .Brak silnego związku z krajem.Praktycznie nic Cię nie trzyma .Ani nauka ,ani praca ,ani własna rodzina. Samo mieszkanie to zdecydowanie mało .
zaki1121 Napisano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Napisano 28 Września 2014 Myslalem ze jesli ona by dostala to altomatycznie by mi dali
sly6 Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Moze tak byc ze Twoja mama dostanie wize a Ty nie lub tez oboje nie dostaniecie.. Tutaj chodzi czasami o sama rozmowe ,zachowanie a nie czy masz mieszkanie,uczysz sie jakby za mieszkanie,nauke dostawalo sie wize to prawie kazdy by mial wize w kieszeni ile to osob nie ma mieszkania wlasnego i wychodza z wiza w kieszeni a tak ludzie maja mieszkania,ucza sie ida po wize i nie dostaja wizy . Pamietaj ze mieszkanie mozesz sprzedac i nie wrocic na czas z USA. ps rodzina tez nie jest silnym zwiazkiem aby dostac wize,ile to rodzicow leci,zobacz Twoj tata i nie wraca na czas .
dareknow0 Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Napisano 29 Września 2014 Na silny związek z krajem składa się kilka rzeczy : nauka ,studia ,dobra praca czy posiadanie własnej firmy a także posiadanie własnej rodziny ( dzieci) która zostaje w kraju,posiadanie majątku. Osoba spełniająca te wszystkie kryteria ma o wiele większe szanse od osoby która nie spełnia żadnego z tych warunków .Oczywiście są czasami przypadki ,że ktoś kto nie ma silnego związku z krajem wizę dostaje. Jeśli np. po wizę pójdą dwie osoby : jedna np.na trzecim roku medycyny a druga nieucząca się bez pracy to jak myślisz kto ma silniejszy związek z krajem? Raczej mało prawdopodobne ,że ten student zostawi studia ( nie wróci do kraju) i zostanie w USA aby pracować na budowie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.