jkb Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dokladnie takie same mysli mnie nachodza, gdy slysze czlonkow partii republikanskiej otwierajacych paszcze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejmos Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 jkb, serio ja popierasz? Niech zgadne, wolisz "mniejsze zlo"? http://www.bankier.pl/wiadomosc/Clinton-biznes-nie-tworzy-miejsc-pracy-7220314.html W Polsce tez mozna znalezc podobne, ciekawe postacie na scenie politycznej, ktorej np uwazaja, ze to urzednicy tworza miejsca pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dejmos, nie, nie popieram. Ale pisze, ze jak slucham republikanow, to mi sie wymiotowac chce, w szcegolnosci w sprawach spolecznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dejmos, nie, nie popieram. Ale pisze, ze jak slucham republikanow, to mi sie wymiotowac chce, w szcegolnosci w sprawach spolecznych. A jakich konkretnie ? Generalnie w tej chwili wszyscy opowiadaja kosmiczne pierdoly i bedzie tylko gorzej. Wszelkie kampanie w US sa czysta dezinformacja i zwykle koncentruja sie nad tym co przeciwnik zrobil zle. Warto jeszcze zwrocic uwage ze zadna z osob nie jest kandydatem na prezydenta - do zostania kandydatem jednej z partii droga jeszcze daleka - na razie to beda walczyc o nominacje swojej parti... Ale ten drobny szczegol widze ze umknal dyskutantom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Serio musze przytaczac autorow idiotyzmow? Sarah Palin, Rush Limbaugh, Chris Christie, Todd Akin... przeciez tego jest pelno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Serio musze przytaczac autorow idiotyzmow? Sarah Palin, Rush Limbaugh, Chris Christie, Todd Akin... przeciez tego jest pelno... No serio - jak ich specjalnie nie slucham w ogole... Christie to widzialem jak sie z Jerry Jonesem pokazywal w Dallas i tyle.... Reszty to nawet nie kojarze poza Palin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 No to teraz masz przyklady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim Beam Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dejmos, nie, nie popieram. Ale pisze, ze jak slucham republikanow, to mi sie wymiotowac chce, w szcegolnosci w sprawach spolecznych. [...], gdy slysze czlonkow partii republikanskiej otwierajacych paszcze :/ Na szczescie na strazy spraw spolecznych stoja tacy tytani intelektu jak: Nancy Pelosi, Harry Reid, Al Gore, czy Joe Biden. Paszcze republikanow, powiadasz. Doskonaly start dyskusji z poszanowaniem adwersarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Jedni drugich sa warci. Pomijajac juz nazwiska, na strazy pewnych spraw spolecznych powinna stac jednostka, a nie rzad i politycy. A juz szczegolnie nie Ci przepelnieni mizoginia, homofobia, bigoteria, itp. bo ich wypowiedzi slucha sie i czyta z obrzydzeniem... W zwiazku z tym predzej mi kaktus wyrosnie na dloni zanim dobrowolnie oddam na ktoregokolwiek z nich glos. Co do poszanowania wymienionych czlonkow partii republikanskiej, to sadzac po tym co oni wygaduja, to oni sami innych nie szanuja... a okreslenie ktorego uzylem raczej do specjalnie obrazliwych nie nalezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Magnum Napisano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 jkb, serio ja popierasz? Niech zgadne, wolisz "mniejsze zlo"? http://www.bankier.pl/wiadomosc/Clinton-biznes-nie-tworzy-miejsc-pracy-7220314.html W Polsce tez mozna znalezc podobne, ciekawe postacie na scenie politycznej, ktorej np uwazaja, ze to urzednicy tworza miejsca pracy. To tłumaczenie jest OKROPNE. Clinton nic takiego nie powiedziała. To moje tłumaczenie: "Teoria skapywania nie działa. Nasza gospodarka rośnie gdy biznesy i przedsiębiorcy tworzą dobrze płatne miejsca pracy tutaj w Ameryce, gdzie pracownicy pracują a rodziny mogą się rozbudowywać od dołu w górę - a nie wtedy, gdy dajemy upusty podatkowe korporacjom które outsorceują miejsca pracy za grancę albo które trzymają zyski na kontach zagranicznych" Tutaj oryginał: "So-called trickle-down economics has failed," Clinton said as she stumped for Representative Sean Patrick Maloney in New York. "Our economy grows when businesses and entrepreneurs create good-paying jobs here in an America where workers and families are empowered to build from the bottom up and the middle out–not when we hand out tax breaks for corporations that outsource jobs or stash their profits overseas." http://www.bloomberg.com/politics/articles/2014-10-27/clinton-trickledone-economics-has-failed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.