Mozaika Napisano 8 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2014 Mój kuzyn to samo mówi - strona amerykańska jest takim parkiem, a kanadyjska to miasto Szkoda, że już stateczkiem nie popłynę, ale może na wiosnę to się uda. Jak mówi mój kuzyn, to rzut beretem, jakieś 500 km Strona kanadyjska w ogole ciekawsza jest w Niagara Falls Stan na srodku Rainbow Bridge i zobacz co po lewej a co po prawej
HRABIA-W Napisano 8 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2014 Wieczorem pięknie wodospad uświetlony kolorowymi światłami -od strony Kanady .Co do statku to większośc podróży miałem zamknięte oczy ponieważ woda tak dawała po ślipich że nie szło patrzeć ale warto było .
sly6 Napisano 9 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 Mozaika i pamietaj,jakby urzednik po stronie USA powiedzial ze trzeba miec wize do Kanady to idz dalej mielismy tutaj taki przypadek ze ktos sie cofnal z pod granicy slyszac takie slowa ,jak masz paszport biometrczny to nie musisz miec wizy .
HRABIA-W Napisano 9 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2014 W lipcu przechodziłem bez problemu piechotą i tylko kanadyjski urzędnik spytał kiedy wracamy .Lekki szok przezyłem jak okazało się że za powót na USA trzeba zapłacić 25 c / jak dobrze pamiętam / a sytuacja zrobiła się głupia ponieważ pieniądze które posiadaliśmy przy sobie wydane zostały w kanadzie / dzieci zobaczyły wesołe miasteczko / ledwo wyskrobaliśmy drobne do automatu w bramce .Jeśli ktoś wybiera się piechotą na stronę Kanadyjską to trzeba mieć pieniądze na powrót / są maszyny do rozmieniania /.Pewnie i były tablice inf.o w/w opłacie ale ja nie widziałem lub byłem zabardzo zaaferowany wycieczką .
Mozaika Napisano 10 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Dziękuję Wam bardzo za wszystkie informacje. Dziś byliśmy w Niagara Falls. Wodospad robi niesamowite wrażenie! Nie było już stateczków, ale I tak zmokłam - był wiatr I woda leciała tak, że mimo nieprzemakalnej kurtki miałam wodę za kołnierzem Aparat też mi nieco zamókł, ale zdjęcia porobiłam fajne. Mam nadzieję, że uda mi się zobaczyć to jeszcze raz wiosną albo w lecie I będę mogła popłynąć statkiem I przejść się po tych kładkach pod wodospadem. Udało mi się wreszcie kupić kartki - widokówki, bo do tej pory, a jestem tu już ponad miesiąć, jedyne kartki, jakie widziałam to rozmaite okolicznościowe. Nawet na poczcie nie ma widokówek.
ania_673 Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 byłam tam w sierpniu i Słyszałam, że kładki są już nieczynne na amen (zerwanie się skał czy coś takiego), więc obejrzałam wodospad ze stateczku Problem z widokówkami miałam ten sam, z tym że za późno zaczęłam ogarniać temat i w dzień przed wylotem pojechałam do walmartu- koleżanka zamiast kartki z widoczkiem dostała kartkę z misiem stojącym przy grillu czy coś takiego
Mozaika Napisano 12 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2014 No to ja mam lepiej - świątecznych kartek już teraz jest mnóstwo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.