kkk Posted June 29, 2005 Report Share Posted June 29, 2005 Cześć jadę do USA w lipcu jadę do rodziny na Long Island i mam pytanie czy mam szansę pracować gdzieś indziej niz na budowie nie znając języka angielskiego?Poprostu nie mam pojecia o budowie kompletnie na tym się nieznam,języka nie znam chciałbym pracowac gdziekolwiek aby nie na budowie a mam tam pracować!jadę na wizę turystyczną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sawek84 Posted June 29, 2005 Report Share Posted June 29, 2005 po pierwsze i najwazniejsze: WIZA TURYSTYCZNA NIE UPOWAZNIA DO PRACY :evil: a w odpowiedzi na twoje pytanie: "jak ci rodzina cos znajdzie to tak", samemu mozesz probowac tylko u pracodawcow polskiego pochodzenia, co wiekszosc ludzi (slusznie?) odradza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mario_dsl Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 Pewnie bys musial wyruszyc na GreenPoint w Poszukiwaniu czegos , mozesz zostac np.housekeepere'em, albo stolarzem nie wiem jaki masz zawód i co chcialbys robic. Ale wszyscy Cie prosimy zebys nie praocował na czarno tak bo to pograża Polskie jeszcze bardziej w celu dostania sie do programu Free Visa Prewvier Program ( ?) którego wszyscy oczekujemy!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 30, 2005 Report Share Posted June 30, 2005 jest duzo prac (pomoc w domu przy dziadku,babci lub tesz dzieciach) 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkk Posted July 3, 2005 Author Report Share Posted July 3, 2005 może jeszcze jakieś propozycja????????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted July 3, 2005 Report Share Posted July 3, 2005 A myslisz ze wszyscy co tam pracuja maja pojecie o budowie??? KIedys gosc co pracowal ze cztery lata po budowach pytal sie mnie w jakich proporcjach miesza sie sie wode, piasek i cement na beton. A ty pewnie bedziesz pomocnikiem takze nie przejmuj sie ze nic nie wiesz. A faktycznie jezeli jedziesz na krotko, nie znasz jezyka, masz tylko wize turystyczna i jestes facetem to budowa wrecz idealnie pasuje do twojego profilu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted July 8, 2005 Report Share Posted July 8, 2005 jestem tutaj juz 3 miesiace i jak do tej pory nie zauwazylem aby ktos przejmowal sie tym ze pracuje na czarno.ani policja ani imigration.poprostu pracujesz,jestes grzeczny(bez ekscesow-alkohol,dragi)-to wszystko jest ok.nie przejmoj sie tym ze nic nie umiesz wszystkiego mozna sie nauczyc.w takiej samej sytuacji sa tutaj setki chlopakow z polski.kazdy moze sie wszystkiego nauczyc wystarczy chciec.pozdrowienia.kowal-new jerey. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkk Posted July 10, 2005 Author Report Share Posted July 10, 2005 kowal a ty gdzie pracujesz?ile masz lat?no i czy dobrze umniesz wykonywać swoją pracę jeśli jest to budowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
6norbi Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 Pewnie bys musial wyruszyc na GreenPoint w Poszukiwaniu czegos , mozesz zostac np.housekeepere'em, albo stolarzem nie wiem jaki masz zawód i co chcialbys robic. Ale wszyscy Cie prosimy zebys nie praocował na czarno tak bo to pograża Polskie jeszcze bardziej w celu dostania sie do programu Free Visa Prewvier Program ( ?) którego wszyscy oczekujemy!!! Wg mnie jezeli piszesz "wszyscy", to raczej wlasnie po to czekaja na ten program zeby mozna bylo jezdzic pracowac w usa z ominieciem procedury wizowej Niestety taka smutna prawda! Nie oszukujmy sie-ilu jest turystow wsrod tej masy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
melasia Posted October 7, 2005 Report Share Posted October 7, 2005 norbi ma racje:) ja wlansie tez szukam pracy:/, niezbyt to fajne ale taka jest rzeczywistosc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.