frodo9 Napisano 10 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Mam wujka który jest obywatelem USA, więc może on sponsorować swoją siostrę. Moje pytanie, czy kiedy dostanie ona zieloną kartę, może automatycznie mnie sponsorować?
kig Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Mam wujka który jest obywatelem USA, więc może on sponsorować swoją siostrę. Moje pytanie, czy kiedy dostanie ona zieloną kartę, może automatycznie mnie sponsorować? A teraz spytaj jeszcze ile to czasu zajmie?
kzielu Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 To zeby bylo jasne- sponsorowanie siostry przez wujka - ~ 13 lat, pozniej sprawa sie komplikuje bo zaleznie od Twojego wieku i stanu cywilnego - jezeli bedziesz zonaty to bedziesz musial czekac 5 lat na zostanie przez nia obywatelem i pozniej nastepne 11 lat (czyli ~28 lat), jezeli nie bedziesz zonaty i mial mniej niz 21 lat to poltora roku, jezeli nie bedziesz zonaty i bedziesz mial powyzej 21 lat to jakies nastepne 6 lat. Wszystko wg. aktualnego biuletu ktory za iles tam lat moze wygladac zupelnie inaczej a kategoria dla rodzenstwa obywateli moze zostac zupelnie zlikwidowana. W skrocie : duuuuuzo czekania.
sly6 Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 i zalezy ile masz teraz lat ,bo moze masz tyle ze poczekasz te 13 lat i razem ze swoja mama dostaniecie GC a jak nie to jak pisze Kaer chyba ze sie przepisy zmienia,przybedzie wiz
frodo9 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Rozumiem, że jeszcze dochodzi do tego fakt, że moja mama musi zamieszkać w US, przynajmniej na jakiś czas?
sly6 Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 przez jakis czas,?nie moze utarcic domocilu ,musi zyc wiecej czasu w USA niz po za ..
kzielu Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 Rozumiem, że jeszcze dochodzi do tego fakt, że moja mama musi zamieszkać w US, przynajmniej na jakiś czas? Oczywiście - po pierwsze musi mieszkac żeby w ogóle nie stracić zielonej karty, po drugie sponsorowanie jest w celu łączenia rodzin, więc musi udowodnić że ma domicile w US żeby sponsorowanie zakończyło się sukcesem.
kig Napisano 11 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2014 ... I miec odpowiednie dochody zeby was sponsorowac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.