bobot48 Napisano 13 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2014 Dzisiaj wziąłem paszport córki i tam jest napisane że jeżeli dziecko leci z jednym rodzicem to ZALECA się napisać oświadczenie potwierdzone notarialnie że drugi opiekun/rodzic wyraża na to zgodę. Czy jest to obowiązkowe? Żona leci w poniedziałek dzisiaj jest czwartek wieczór i nie wiem czy potrzebne jest coś takiego?Czy mogą żony nie wpuścić do USA za brak takiego oświadczenie? Leciał ktoś niedawno może z dzieckiem do USA? Proszę o pomoc bo nie wiem co mam robić i czy mam jutro biegać i spróbować coś takiego załatwić.:-(
kig Napisano 13 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2014 Tak jak paszport mowi - ZALECA sie. Twoj wybor, mozesz nie miec takiego dokumentu. Moga zone wpuscic I nikt nie bedzie pytal albo moze miec problemy. Zalezy na kogo trafi. Dlatego wlasnie ZALECA sie.
andyopole Napisano 14 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2014 Nie słyszałem żeby ktoś miał tego typu problem. Żeby dziecko miało własny paszport obydwoje rodzice musieli na to wyrazić zgodę. Jest to jednocześnie potencjalna zgoda na mogące wystąpić podróże bo do tego głównie służy paszport.
sly6 Napisano 14 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2014 to jak z loteria jedni przejda bez problemow a inni beda miec pytania i co wtedy>?wtedy zalezy od urzednika czy sie zgodzi.
bobot48 Napisano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2014 Byłem dzisiaj u notariusza. Napisałem po polsku i po angielsku oświadczenie takie jak zalecają na stronie ambasady, notariusz potwierdził mój podpis - koszt - 24,50 no i będę spokojny :)pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.