PawelCA Napisano 30 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2014 Witam. Jak wiadomo USA to jeden wielki tygiel kulturowy, religijny, społecznościowy itd. Od pewnego czasu zastanawiam sie czy są jeszcze jakies miejsca w Stanach gdzie co trzecia osoba napotkana na ulicy nie jest Pakistańczykiem, Chińczykiem czy innym Europejczykiem... Macie może jakies info na ten temat, jakies dane, wykresy ? A może mieszkacie w takim własnie miejscu ? Czekam na odpowiedzi, Pozdrawiam
Paulina_89 Napisano 30 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2014 Ja mieszkam we wsio-miescie, gdzie 51% populacji to Afro Amerykanie, 33% to biali Amerykanie, 3% Latynosow , a reszta to ludnosc z innych czesci globu
PawelCA Napisano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 30 Listopada 2014 Mam nadzieje że to nie Ferguson
andyopole Napisano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2014 Kuzyn który przyjechal do mnie z NYC na tydzień gdy trzeciego dnia zobaczyl czarnoskórego ucieszyl się jak gdyby kumpla spotkal. Mamy ich tu tylko 3%.
Paulina_89 Napisano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2014 Ja i tak za mniej niż 10 miesięcy będę się stąd ewakuować, więc nie przeszkadza mi być chwilowo w mniejszości. Powodem braku zroznicowania w populacji jest chyba fakt, ze NC nie jest bogatym stanem, a ta moja miasto-wies to juz w ogole Nawet z ozdobami swiatecznymi na ulicy skąpią Ach, zapomnialam dodac, ze Indianów mamy tutaj mniej niz 1%... szał
PawelCA Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2014 Tak właśnie myślałem że może Medford w Oregonie
katlia Napisano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2014 Zachodnia Nebraska jest baaardzo biala, duzo grobasow, red-neckow, ludzi zupelnie zasciankowych i dumnych z tego. Bylam na imprezie u kolezanki ktora tam mieszka. Rozmowa byla na temat piwa - jakie dobre, itp. Ktos powiedzial ze lubi piwa belgijskie. "Co to jest piwo belgijskie?" Ktos zapytal. "No, z Belgii." "A co to jest belgia?" ta sama osoba zapytala. Wytlumaczono, ze kraj w Europie miedzy Niemcami a Francja. Facet wzruszyl ramionami. Nigdy nie slyszal o takim. Absolwent amerykanskiego liceum. Ot, Nebraska.
pepeaz Napisano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2014 Witam. Jak wiadomo USA to jeden wielki tygiel kulturowy, religijny, społecznościowy itd. Od pewnego czasu zastanawiam sie czy są jeszcze jakies miejsca w Stanach gdzie co trzecia osoba napotkana na ulicy nie jest Pakistańczykiem, Chińczykiem czy innym Europejczykiem... Macie może jakies info na ten temat, jakies dane, wykresy ? A może mieszkacie w takim własnie miejscu ? Czekam na odpowiedzi, Pozdrawiam http://tinyurl.com/msmkk4z
PawelCA Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2014 pepeaz, multi - kulti w Europie rosnie w siłe i to w zastraszającym tempie ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.