Skocz do zawartości

Najbardziej " Amerykańskie " Miasta W Stanach Zjednoczonych

PawelCA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jak wiadomo USA to jeden wielki tygiel kulturowy, religijny, społecznościowy itd. Od pewnego czasu zastanawiam sie czy są jeszcze jakies miejsca w Stanach gdzie co trzecia osoba napotkana na ulicy nie jest Pakistańczykiem, Chińczykiem czy innym Europejczykiem... Macie może jakies info na ten temat, jakies dane, wykresy ? A może mieszkacie w takim własnie miejscu ? Czekam na odpowiedzi, Pozdrawiam :)

Napisano

Ja i tak za mniej niż 10 miesięcy będę się stąd ewakuować, więc nie przeszkadza mi być chwilowo w mniejszości. Powodem braku zroznicowania w populacji jest chyba fakt, ze NC nie jest bogatym stanem, a ta moja miasto-wies to juz w ogole :P Nawet z ozdobami swiatecznymi na ulicy skąpią :P

Ach, zapomnialam dodac, ze Indianów mamy tutaj mniej niz 1%... szał

Napisano

Zachodnia Nebraska jest baaardzo biala, duzo grobasow, red-neckow, ludzi zupelnie zasciankowych i dumnych z tego. Bylam na imprezie u kolezanki ktora tam mieszka. Rozmowa byla na temat piwa - jakie dobre, itp. Ktos powiedzial ze lubi piwa belgijskie. "Co to jest piwo belgijskie?" Ktos zapytal. "No, z Belgii." "A co to jest belgia?" ta sama osoba zapytala. Wytlumaczono, ze kraj w Europie miedzy Niemcami a Francja. Facet wzruszyl ramionami. Nigdy nie slyszal o takim.

Absolwent amerykanskiego liceum. Ot, Nebraska.

Napisano

Witam. Jak wiadomo USA to jeden wielki tygiel kulturowy, religijny, społecznościowy itd. Od pewnego czasu zastanawiam sie czy są jeszcze jakies miejsca w Stanach gdzie co trzecia osoba napotkana na ulicy nie jest Pakistańczykiem, Chińczykiem czy innym Europejczykiem... Macie może jakies info na ten temat, jakies dane, wykresy ? A może mieszkacie w takim własnie miejscu ? Czekam na odpowiedzi, Pozdrawiam :)

http://tinyurl.com/msmkk4z

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...