Skocz do zawartości

Starania O Wizę B2 A Realne Szanse

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witajcie :-)

A wiec tak, okazuje się ze SMS/e-mail przychodzą z opóźnieniem o tym, ze paszport jest gotowy do odbioru (podobno z jednodniowym opóźnieniem). W środę miałam rozmowę, w czwartek juz mój paszport był w głównej siedzibie TNT (Warszawa Annopol), dzisiaj juz od rana był do odbioru w mojej miejscowosci.

Paszport odebralam, mam wizę na 10 lat, w ielokrotnym wyjazdem i słynna jedna * :-)

Ktos wie co te gwiazdki oznaczają? :-)

Napisano

Ja wpisalam we wniosku ze staram się o wizę B2 czyli turystyczna a w paszporcie było B1/B2, wiec sami mi przyznali B1 :-).

Co do gwiazdek to właśnie czytalam, ze krążą rożne legendy i nikt do końca nie wie o co z tymi gwiazdkami chodzi ;)

Napisano

Ja wpisalam we wniosku ze staram się o wizę B2 czyli turystyczna a w paszporcie było B1/B2, wiec sami mi przyznali B1 :-).

Co do gwiazdek to właśnie czytalam, ze krążą rożne legendy i nikt do końca nie wie o co z tymi gwiazdkami chodzi ;)

dobrze by bylo kogos kto idzie na rozmowe w najblizszym czasie namowic do zapytania sie podczas rozmowy o promese konsula....np kogos z tego forum kto sie po promese wybiera....

"sorry, a co biega z tymi gwiazdkami bo ja czytalem w intenrecie ze sa rozne legendy...."

Napisano

Witajcie :-)

Pisze bo w sobotę mam wylot i mam kilka pytań (licze na Wasza pomoc, tak jak ostatnio ;)).

A wiec tak wylatuje w sobotę z Warszawy, z przesiadka w Paryżu. Docelowo lot do Nowego Jorku.

1. Czy nie znając angielskiego (znam podstawy, ale dużo lepiej po niemiecku niż po angielsku) poradze sobie na lotnisku w Paryżu( może ktoś byłby w stanie powiedzieć co i jak)?

2. Mam 1.25 godz na przesiadke czy to wystarczy?

3. Jak zdam bagaż (lece air france) w Warszawie to odbieram w Nowym Jorku?

4. Na samym lotnisku w Nowym Jorku bez angielskiego myślicie, ze nie będzie problemów z immigration? :-)

To na razie tyle, jak będą dodatkowo to będę pytala :-). Za wszelkie podpowiedzi, sugestie będę wdzięczna :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...