sly6 Napisano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 powiedzmy ze 5 dni roboczych spotkasz takie osoby ze juz za2-3 dni maja paszporty do odbioru
ona26 Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Witajcie :-) A wiec tak, okazuje się ze SMS/e-mail przychodzą z opóźnieniem o tym, ze paszport jest gotowy do odbioru (podobno z jednodniowym opóźnieniem). W środę miałam rozmowę, w czwartek juz mój paszport był w głównej siedzibie TNT (Warszawa Annopol), dzisiaj juz od rana był do odbioru w mojej miejscowosci. Paszport odebralam, mam wizę na 10 lat, w ielokrotnym wyjazdem i słynna jedna * :-) Ktos wie co te gwiazdki oznaczają? :-)
Robert1992 Napisano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2015 z tego co pamietam to wieksza ilosc gwiazdek "sugeruje" urzednikowi imigracyjnemu aby bardziej zainteresowali sie toba do kogo lecisz na jak długo itp...
lukaszer Napisano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2015 witam:) a wie ktos czy jak sie człowiek stara o wize turystyczną B2 to dostaje też B1 ?
sly6 Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2015 czasami tak sie dostaje ze idac tylko po b2 to daja b1 a co do gwiazdek to jest tyle teorii ze mozna by juz nakrecic film
ona26 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2015 Ja wpisalam we wniosku ze staram się o wizę B2 czyli turystyczna a w paszporcie było B1/B2, wiec sami mi przyznali B1 :-). Co do gwiazdek to właśnie czytalam, ze krążą rożne legendy i nikt do końca nie wie o co z tymi gwiazdkami chodzi
ilya_ Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2015 Ja wpisalam we wniosku ze staram się o wizę B2 czyli turystyczna a w paszporcie było B1/B2, wiec sami mi przyznali B1 :-). Co do gwiazdek to właśnie czytalam, ze krążą rożne legendy i nikt do końca nie wie o co z tymi gwiazdkami chodzi dobrze by bylo kogos kto idzie na rozmowe w najblizszym czasie namowic do zapytania sie podczas rozmowy o promese konsula....np kogos z tego forum kto sie po promese wybiera.... "sorry, a co biega z tymi gwiazdkami bo ja czytalem w intenrecie ze sa rozne legendy...."
sly6 Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2015 my tak piszemy na forum od paru lat ze jak ktos bedzie na rozmowie to niech sie spyta o te gwiazdki,jak narazie cisza
Robert1992 Napisano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2015 pewnie nikt nie chce ryzykowac pytania sie ... bo jeszcze konsul zmieni zdanie co do przyznania wizy
ona26 Napisano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2015 Witajcie :-) Pisze bo w sobotę mam wylot i mam kilka pytań (licze na Wasza pomoc, tak jak ostatnio ). A wiec tak wylatuje w sobotę z Warszawy, z przesiadka w Paryżu. Docelowo lot do Nowego Jorku. 1. Czy nie znając angielskiego (znam podstawy, ale dużo lepiej po niemiecku niż po angielsku) poradze sobie na lotnisku w Paryżu( może ktoś byłby w stanie powiedzieć co i jak)? 2. Mam 1.25 godz na przesiadke czy to wystarczy? 3. Jak zdam bagaż (lece air france) w Warszawie to odbieram w Nowym Jorku? 4. Na samym lotnisku w Nowym Jorku bez angielskiego myślicie, ze nie będzie problemów z immigration? :-) To na razie tyle, jak będą dodatkowo to będę pytala :-). Za wszelkie podpowiedzi, sugestie będę wdzięczna :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.