Skocz do zawartości

Ponowny Wjazd Na Wizie Wbitej Na Lotnisku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po długiej przerwie :)

Mam takie pytanie :

Mama chciała odwiedzić mojego brata a jej syna w kwietniu , sama nie pojedzie bo jest w podeszłym wieku , pojechalibyśmy tam na jakieś 2 tygodnie.Powiedzmy że zostaną nam tam wbitę wizy powiedzmy na pół roku.Jak ma się sytuacja jeżeli pojechał bym znowu w czerwcu na wakacje ? Ta wiza jest dalej aktywna czy zostaje wbita raz jeszcze ? No i czy nie będzie potem problemu bo od 4 lat jestem tam stale na 2 miesiace / w ciagu roku i możliwe że mogą się przyczepić że tyle razy tam byłem i jeszcze taki epizod że 2 razy w tak krótkim odstępie czasu.

Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.

Pozdrawiam. Marcin1

Napisano

jesli wrocisz do Polski to ta wiza-94 jest nie wazna i wlatujac ponownie musisz przejsc od nowa rozmowe i teraz w zaleznosci na kogo trafisz,jak bedziesz rozmawiac i ile czasu spedzisz teraz w USA a ile po za USA zalezy czy Cie wpuszcza i na jaki okres czasu

bywa tak ze dostaje sie pobyt na 1 miesiac czasu i tyle :)

Napisano

a można i nawet wrócić z powrotem do domu :) bo niby po co szary człowiek z Polski jeździ tam i z powrotem do USA :)

Trudna sprawa , w sumie mama mogłaby jechać ze mną w okresie wakacyjnym ale boję się o jej zdrowie bo jest już w podeszłym wieku a w lecie jest straszna wilgotność no i gorąc na zewnątrz...

Napisano

A ja ci powiem tak. Jesli masz wize wbita na 6 mies i ponownie wjedziesz do USA to rozmowę przejść musisz ale pieczątki nowej juz niekoniecznie, No chyba ze masz bilet na powrót po tym terminie. W sumie to zależy od oficera na granicy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...