sly6 Napisano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2015 bedziesz musial i tak wpisac te odmowy we wniosku wiec zmienione nazwisko nic nie da a co do zmiany,czasami jest problem,ze znalazles Wujka ktorego nie miales kiedys i wtedy moze byc roznie jak zle odpowiesz to bedzie po wizie.
mathew75 Napisano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2015 I ostatniej wizyty trwającej pół roku. Ty naprawdę myślisz ze to a idioci? No co...Chłopak lubi dużo zwiedzać
Robert1992 Napisano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2015 to już może lepiej nie staraj sie na wujka...w sumie nie ma co sie dziwic ze tobie nie daja wizy po tylu odmowach i takich ilościach pobytu...no ale chcesz to idz spróbuj...takie jest moje skromne zdanie moze tobie dadza...ostatnio znajomy mojego ojca opowiadał o pewnym panu który dostał wize po kilkunastu wizytach w ambasadzie i pytaniu dlaczego mu nie chca dać wizy a innym dają ale ile w tym prawdy jest to nie wiem
sly6 Napisano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2015 jest to jak najbardziej prawdziwe ze po kilku wizytach ktos dostaje wize
tomy007 Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Witam mam pytanie studiuje i pracuje, wypełniam teraz ds-160 jest tam pytanie co robie obecnie czyli wypełniam że pracuje ale nie ma miejsca na wpis że studiuje, moge jedynie wpisać że już ukończylem studia a tak nie jest. czyli Primary Occupation: wybieram że pracuje wszystko ok, Previous Work/Education/Training Information tutaj bym wpisal moją uczelnię ale trzeba podać rok miesiąc i dziań rozpoczęcia studiów i rok miesiąc dzień zakończenia.
KaeR Napisano 22 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2015 Witam mam pytanie studiuje i pracuje, wypełniam teraz ds-160 jest tam pytanie co robie obecnie czyli wypełniam że pracuje ale nie ma miejsca na wpis że studiuje, moge jedynie wpisać że już ukończylem studia a tak nie jest. czyli Primary Occupation: wybieram że pracuje wszystko ok, Previous Work/Education/Training Information tutaj bym wpisal moją uczelnię ale trzeba podać rok miesiąc i dziań rozpoczęcia studiów i rok miesiąc dzień zakończenia. Previous jest tu slowem kluczowym. Wpisujesz prace a studiow nie skonczyles.
Majkul88 Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Witam, Na poczatku chcialbym zaznaczyć ze jestem marynarzem, posiadam juz wizę dla członków zalug samolotów i statków C1/D. Mam w planach z narzeczona ktora za chwile juz zostanie moja Zona wyjazd do USA w celach turystycznych, z tym faktem ze spędzimy tam tylko tydzien albo krócej bo pozniej wsiadamy na jacht i przez Atlantyk plyniemy do Europy, a dokonaniem na Azory Moje pytania brzmią następująco; 1 Czy wiza turystyczna w tym przypadku jest odpowiednia, bo lecimy tylko w jedna stronę na tydzien przed a w drugą wracamy jachtem? 2 Czy moja przyszła żona bez problemu bedzie mogła poleciec na wizie w paszporcie na panieńskie nazwisko? ( gdyż nie bedziemy w stanie wyrobić ze względu na krotki czas paszportu na nowe nazwisko)? 3 Co w takiej stacji mowić na rozmowie w ambasadzie ? Dzieki wielkie za Odpowiedz z Waszej strony pozdrawiam !
sly6 Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 odp1 tak jest odpowiednia taka wiza odp2 zalezy w jaki okres czasu masz na mysli,pamietaj o nowym prawie paszportowym i aby sie nie okazalo ze bedziecie na Azorach i skonczy sie jej waznosci paszportu-uniewaznia to w systemie,na www jest to opisane ile ten czas wynosi od slubu-zmiany nazwiska do wymiany dokumentow odp3 prawde mowic i tyle,nie sciemniac bo nie ma po co,na co
Majkul88 Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 Ok dzieki wielkie za odpowiedz !! Sytacja wyglada paszport jest świeżo co wyrobiony, slub bierzemy pod koniec maja a wylot planujemy na 1 tydzien czerwca jacht ma zawinąć do portu jakos w połowie czerwca. Czyli skaładamy wnioski o wizę turytyczna ( bez znaczenia ze to tylko tydzien i na ladzie i powrót jachtem, ale i tak wydaje mi sie ze przed odpłynięciem jachtu bedzie odprawa celna, przynajmniej na statkach handlowych jest wiec fakt ze opuściliśmy USA i wracamy do domu bedzie odnotowany w systemie) Tak oba paszporty sa wazne i wczasów podróży napewno nie stracą swej ważności czyli w tym przypadku bez problemu moze pojechać moja narzeczona na paszporcie i na wizie z nazwiskiem panieńskim ? Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
sly6 Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 mozna tak jechac daj znac jak bylo milych wrazen zycze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.