Skocz do zawartości

Praca - Jazda Ciężarówką (Tir)

Kamyk90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym się dowiedzieć ile można zarobić na pracy kierowcy cięzarówką i jak to dokładnie wygląda. Trzeba mieć własną cieżarówkę? Chciałbym żeby się wypowiedział ktoś kto się na tym zna i mi może coś o tym więcej powiedzieć.

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dokladnie, zalezy czy jezdzisz dla siebie czy dla kogos. Kazda firma ma inne stawki.

Zadaj konkretne pytania to ci odpowiem,bo moj maz jezdzi truckiem juz prawie 7 lat.

Jak nie masz rodziny,kredytu na dom to mozesz zarobic nawet dobre pieniadze jesli bedziesz duzo jezdzil i malo wolnego bral.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nie musisz miec wlasnej ciezarowki. Zarobki okolo 5k na miesiac. Zaleznosci od firmy i tras na jakie chcesz jezdzic. W niektorych firmach mozna zarobic jedynie 3-3.5k miesiecznie. Da rade zarobic i wiecej tez jak bedziesz mieszkal w ciezarowce i caly czas jezdzil to i pewnie wiecej niz 5k miesiecznie wyjdziesz. Przy jakims normalnym funkcjonowaniu okolo 5k jest calkiem niezle. Normalnie tzn ilosc spedzonych dni na trasie wzgledem ilosci dni wolnych. Ja wyjezdzam na 3-4 dni i potem mam 3-4 dni wolne. Przez to rozumiem normalnie funkcjonowanie. Czasem sobie zrobie tylko 1-2 dni wolne i juz wyjezdzam na kolejna trase. Jak mi sie chce. Sam sobie decyduje. Srednio przez ostatnie 5 miesiecy na przyklad zarabialem 4900 na miesiac na czysto po podatkach.

• 1 miesiąc później...
  • 1 rok później...
Napisano

Usa to cudowny kraj ponieważ będąc właścicielem jednej ciężarówki można zarobić 150 tys rocznie to jest great deal gdyż w Polsce a nawet śmiało mogę powiedzieć w Europie przy jednym trucku to można co najwyżej z zasiłku żyć , czyli gdy by nawet taki owner operator zatrudnił kierowce któremu by zapłacił 5 tys mc co daje 60 tys rocznie to i tak zostaje mu 90 tys z auta to przy 12 truckach  już mam milion , usa to cudowny kraj , i nawet tacha nie ma 

Napisano
17 minut temu, TruckDriver napisał:

Usa to cudowny kraj ponieważ będąc właścicielem jednej ciężarówki można zarobić 150 tys rocznie to jest great deal gdyż w Polsce a nawet śmiało mogę powiedzieć w Europie przy jednym trucku to można co najwyżej z zasiłku żyć , czyli gdy by nawet taki owner operator zatrudnił kierowce któremu by zapłacił 5 tys mc co daje 60 tys rocznie to i tak zostaje mu 90 tys z auta to przy 12 truckach  już mam milion , usa to cudowny kraj , i nawet tacha nie ma 

Z tym ze taki "owner operator" pokrywa wszystkie koszty związane z użytkowaniem trucka.

• 9 miesięcy później...
Napisano

Najlepiej wybrać firmę, w której używają dobrych aplikacji do monitorowania czasu pracy kierowców i stanu pojazdów. W firmie mojego męża używają WebEye i sprawdza się świetnie. Do tego dzięki jednej z jej usług moża ograniczyć koszty spalania paliwa, bo bada styl jazdy kierowcy i potem optymalizuje jazde tak żeby spalać jak najmniej. Trochę się nauczyłam dzięki mężowi :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...