emi77888 Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Witam Mam nadzieje ze znajdzie się ktoś kto mi pomoże, Siostra mieszka w Usa i skonczylo jej sie ubezpieczenie a pilnie potrzebowala leki ktore w Usa są droge , leki udało się kupic taniej w Polsce tylko teraz jest problem by je wyslac tak by otrzymala jak najszybciej a nie za 2 tyg bo potrzebuje ich za ok 2-3 dni . W jaki sposob wyslac w miare tanio i by dlugo nie szlo ?czytalam na forum ze nie mozna wyslac lekow i trzeba wlozyc do koperty paragon i kopie recepty. Jak z tym jest? bardzo proszę o pomoc
sly6 Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 to zalezy od lekow szybko to pozostaje firma kurierska lub takie cos http://www.poczta-polska.pl/paczki-i-listy/przesylki-zagraniczne/listy/global-expres/ list lotniczy to z 5-7 dni . i z tym sie zapoznaj https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/777/kw/mailing%20medicine/session/L3RpbWUvMTQyNjQ1NzYzNy9zaWQvU0FsYTVwaG0%3D/suggested/1
pelasia Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Chyba nie ma czegos takiego jak tanio i szybko, albo jest szybko albo tanio. Musisz sam zdecydować, które rozwiazanie jest najlepsze dla ciebie. Mi znajoma wysyłała cos co szło 3 dni o ile dobrze pamietam, ale tanio nie było.
emi77888 Napisano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 dziekuje Wam za odpowiedz.Jest to lek ktory bierze od 20lat .obecnie jest w Usa legalnie .Na ubezpieczenie leki byly tansze a bez koszt ok 1500zl za miesiac w Usa w Polsce tansze recepta jest na nia na adres w pl. Przeczytalam info ale niestety nie znam angielskiego ale sa translatory wiec cos tam zrozumialam PIsalo tam cos co mnie zmairtwilo a mianowicie ze moga zatrzymac list nawet na miesiac i teraz zastanawiam sie czy to wogole dojdzie. Co do kosztu wiem ze szybko to z reguly drogo. a taraz zalezy mi by doszlo to w miare szybko i by wogole doszlo. Patrzylam wczesniej przesylke global z poczty ale jest tam wspomniane ze mozna wysylac dokumenty pisma wiec myslalam ze z lekow nici. moze ktos cos jeszcze poradzi ? dzieki wielkie
KaeR Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 A nie zmartwilo Cie, ze osoba, ktorej wysyla sie leki powinna byc w USA tymczasowo i cel pobytu powinien byc w tym liscie? The letter should also explain the circumstances for sending the drugs to you, including that you are a citizen of (whatever) country, that you are temporarily in the U.S. (for travel, study, etc.) and have either run out of your medications, lost them, etc. Ja dostawalem leki w regularnych paczkach bez problemu i zadnych recept, listow itd. Kurier bedzie wymagal podania zawartosci przesylki, wiec "szmuglowanie" w ten sposob pewnie nie przejdzie.
emi77888 Napisano 15 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 Siostra jest tam na stałe nie tymczasowo... jak wiec najlepiej to wyslac?
sly6 Napisano 15 Marca 2015 Zgłoś Napisano 15 Marca 2015 dlatego tez rekomenduja wysylke droga kurierska Tam podadza Ci co ma byc wpisane,jak aby przesylka doszla a jak lek mozna szybko sprawdzic to nie bedzie trwac to tyle czasu
slaw Napisano 16 Marca 2015 Zgłoś Napisano 16 Marca 2015 jak masz znajomosci to mozesz przekazac przez stewardessę wiem bo sam tak robiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.