hey_hey_USA Napisano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Uczestnik musi spełniać wymagania programu DV pod względem wykształcenia lub kwalifikacji zawodowych zgodnie z jedną z podanych opcji:- musi posiadać pełne wykształcenie średnie lub jego odpowiednik (pomyślne ukończenie formalnego dwunastoletniego programu nauczania szkoły podstawowej i średniej); LUB - dwuletnie doświadczenie zawodowe w ciągu ostatnich pięciu lat w zawodzie, do wykonywania którego niezbędne są co najmniej dwa lata szkolenia bądź doświadczenia zawodowego. Rozumiem, że spełniając wymóg posiadania matury, nie trzeba spełniać również wymogu posiadania doświadczenia zawodowego. Czy jestem w błędzie? Czy podczas rozmowy po wylosowaniu ten temat jest poruszany? Czy można zostać skreślonym, jeśli nie można udokumentować doświadczenia zawodowego?
KaeR Napisano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Rozumiem, że spełniając wymóg posiadania matury, nie trzeba spełniać również wymogu posiadania doświadczenia zawodowego. Czy jestem w błędzie? Czy podczas rozmowy po wylosowaniu ten temat jest poruszany? Czy można zostać skreślonym, jeśli nie można udokumentować doświadczenia zawodowego? Matura wystarczy.
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 jak nie masz matury to pozostaje to doswiadczenie zawodowe jak tego tez nie masz to nie dostajesz wizy z loterii wizowej
hey_hey_USA Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Mam maturę, ale nie mogę udokumentować doświadczenia zawodowego. Chciałem się dowiedzieć, czy to dyskwalifikuje. A także czy w formularzach/na rozmowie są pytania o to. Użytkownik KaeR już potwierdził, że matura wystarczy, ale chciałbym jeszcze poznać odpowiedź na drugie pytanie.
SuperTraveller Napisano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Małe sprostowanie - wystarczy ukończona szkoła średnia z maturą lub bez.
niiks Napisano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Matura sama Ci wystarczy, miałem taką samą sutacje. Pamiętam że w ds260 wpisałem poprzednie wykonywane prace ale to było dodatkowo i te zawody nie kwalifikowały się do programu. Na rozmowie nikt nie prosił o udokumentowanie pracy itp, jedynie świadectwo szkolne+matura, i podczas pytania czym będę się zajmował po przylocie odpowiedziałem że tym co obecnie (praca w it od niedawna). Także nic Cie nie dyskwalifikuje.
olmeca Napisano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Można mieć doświadczenie i zostać odrzucony na rozmowie, całkiem nie dawno był opisywany na forum taki przypadek, chyba w temacie DV 2015
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 sa w fomularzach punkty o szkole,lub tez o doswiadczenie zawodowe i tam podajesz jak masz ze szkola,nauka http://travel.state.gov/content/dam/visas/DS-260%20Exemplar.pdf zapraszam do zapoznania sie z tematami dv 2013-2014
SuperTraveller Napisano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2015 Można mieć doświadczenie i zostać odrzucony na rozmowie, całkiem nie dawno był opisywany na forum taki przypadek, chyba w temacie DV 2015 Fakt, była taka sytuacja, tylko z tego co pamiętam nie wydarzyło się to w Polsce. Ktoś miał rozmowę w Holandii albo Anglii...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.