Skocz do zawartości

Przesiedzenie Planowanego Pobytu Na Wizie Turystycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chcialbym zapytac czy jezeli na lotnisku w usa powiedzialem oficerowi ze zamierzam zostac 3 tygodnie (bilet tez mialem na 3 tyg.) jednak postanowilem posiedziec 4 miesiecy dluzej. Czy moge miec pozniej problem z wjazdem lub uzyskaniem wizy? Dodam ze pobyt na lotnisku dostalem na 6 miesiecy.

Pozdrawiam

Napisano

Teoretycznie nie, mogłeś zmienić plany. Jednak musisz być przygotowany na to ze pytanie paść może i to czy wjedziesz czy nie zależeć bedzie od odpowiedzi i odczucia celnika. Najważniejsze żebyś nie przesiedział tych 6 mies, bo to jest czas na jaki dostałeś zgodę.

Napisano

Teoretycznie nie, mogłeś zmienić plany. Jednak musisz być przygotowany na to ze pytanie paść może i to czy wjedziesz czy nie zależeć bedzie od odpowiedzi i odczucia celnika. Najważniejsze żebyś nie przesiedział tych 6 mies, bo to jest czas na jaki dostałeś zgodę.

Rozumiem, to prawda plany sie nieco zmienily, jednak mam na uwadze te 6 miesiecy wbite na lotnisku i swiadomosc tego ze gdyby przekroczyc ten czas to szanse dostanie wizy w przyszlosci sa nikle. Wtem dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Napisano

Zamiast przekraczać to zawsze możesz przedłużyć okres na miejscu. Mogą sie nie zgodzić a ty musisz mieć powód. Ja kiedyś przedłużyłem tak kilka razy osobie z dalej rodziny - była u mnie jako au pair. Nigdy nikt jej nic nie powiedział. Teraz ma nawet kolejna wize turystyczna i nawet w Warszawie nikt o tym sie nie zająknął. Cała sztuka polega na tym żeby mieć dobrze umotywowany powód.

Napisano

o dobrze miec gadane oraz aby Konsul powiedzial OK

a nie zawsze tak jest

z takimi pobytami to roznie jest ,zalezy kiedy chcesz wracac do USA,..bo zmiany na pare dni,tygodni moga byc ok ale znow pare miesiecy zalezy od urzednika imigracyjnego i wez to pod uwage

nie kazdy ma szczescie miec dobrze na granicy oraz po kolejna wize.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...