Ziggy214 Napisano 31 Marca 2016 Zgłoś Napisano 31 Marca 2016 hej, mam pytanie do tych, ktorzy juz wyjechali na stale lub na chwile do USA - jak jest z ubezpieczeniem medycznym, wykupywaliscie cos wczesniej? jaki jest mniej wiecej koszt jesli chcialbym wykupic ubezpieczenie na 2 tyg przyjazd? dzieki!
sly6 Napisano 31 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2016 A zaznaczysz na ubezpieczeniu ze będziesz pracować?
megan07 Napisano 31 Marca 2016 Zgłoś Napisano 31 Marca 2016 hej, mam pytanie do tych, ktorzy juz wyjechali na stale lub na chwile do USA - jak jest z ubezpieczeniem medycznym, wykupywaliscie cos wczesniej? jaki jest mniej wiecej koszt jesli chcialbym wykupic ubezpieczenie na 2 tyg przyjazd? dzieki! jedni tacy co byli na wizie turystycznej wykupili sobie z tej strony http://www.insubuy.com/ a tu ich podkast o podrozy do usa http://jezykipodroze.pl/podcast003-jak-wyjechac-do-usa-za-normalne-pieniadze.html i na tej stronie jest zakladka new immigrants http://www.insubuy.com/new-immigrant-insurance/
zielonokartnik Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Witajcie ponownie, Co prawda pewnie mało kogo to obchodzi ale pozwolę sobie napisać aktualny status mojej sprawy. Jestem po badaniach medycznych, dostałem kopertę ze wszystkim dzięki czemu jestem chudszy o 520 zł. Mam już też wszystkie pozostałe papiery i dwa tygodnie do rozmowy. Krótkie pytanie - czy zdjęcia dla Ambasady muszę podpisać? Krótkie pytanie numer dwa: Badania są ważne pół roku i tyle dokładnie czasu mam na wylot, bo inaczej wszystko przepadnie zgadza się? Krótkie pytanie numer trzy: Czy opłata dla USCIS musi być uiszczona przed wylotem? Jak rozumiem jest to opłata za wydanie dokumentu, czy jak...? Jeśli nie to ile mam na to czasu? Krótkie pytanie numer cztery: Czy o niczym nie zapomniałem? P.S. Jeśli zatem ktoś tu zajrzy z Googla, niech wie jak przedstawia się moja sprawa poniżej Dokumenty: 1. Odpis pełny aktu urodzenia (oryginał) - Mam 2. Świadectwo dojrzałości + ukończenia szkoły średniej - Mam 3. Zaświadczenie o niekaralności IRL + PL - (oryginały) - Mam 4. Ważny paszport PL - Mam 5. Dokumentacja medyczna - Mam 6. Numer sprawy - Mam zapisany 7. Numer ID użytkownika w systemie, w którym wybierało się sposób odbioru dokumentów - Mam zapisany 8. Zdjęcia na potrzebę stworzenia dokumentacji medycznej oraz do wizy - Mam 9. Adres, w którym zatrzymam się w USA - Mam 10. Wybrany sposób odbioru dokumentów - Mam Życzcie mi powodzenia!
aesculap Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 1.) Nie musisz podpisywać zdjęcia; 2.) Dokładnie tak jak napisałeś. Jeśli wiza zostanie Ci przyznana to dokładnie 6 miesięcy od daty ważności badań będzie wynosiła jej ważność. 3.) Opłatę możesz dokonać także będąc już w USA jednak im szybciej to zrobisz tym szybciej dostaniesz GC. Pamiętaj jednak, że dokonanie opłaty przed wylotem nie rozpoczyna biegu okresu, gdyż dopiero fizyczne przekroczenie granicy uruchamia proces wydania GC. USCIS zaleca dokonanie opłaty przed przylotem ale nie jest to wymóg konieczny. W praktyce jednak większość ludzi tak właśnie robi. Możesz zapłacić następnego dnia po otrzymaniu wizy a możesz zapłacić w przeddzień wylotu - wychodzi na to samo. 4.) Wygląda, że wszystko masz pod kontrolą... Powodzenia :-)
zielonywkarty Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 gdzies mnie prosili zeby podpisac zdjecia. ale to chyba na badaniach bylo
aesculap Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Z tego co pamiętam to w ambasadzie nie było takiej potrzeby.
zielonywkarty Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 ja raczej tez je podpisalem to nie wiem
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Jak nie wlecisz to musisz wszystko robic od nowa..wyslac zgłoszenie i dalej już wiesz Co do opłaty to masz jak wyżej napisane ..jak nie opłacisz po roku przestajesz być rezydentem .
grape Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Lepiej zdjecia podpisac, jak wypadna z folderu to przynajmniej wiadomo do kogo2 naleza:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.