Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz wszystkie dokumenty z PL przetłumaczone? Ja też pierwotnie miałem ambasadę w Montrealu zaznaczoną ale mimo wszystko wybrałem Warszawę... Teraz powinni szybko, na początku maja będą mieli grube obłożenie nowymi wnioskami :)

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tak, wszystko juz czeka. Z wyjatkiem swiadectwa o niekaralnosci z Kanady,bo jesli jestem tu 2 lata to powinnam dostarczyc I z Polski I z Kanady,prawda?

Mam nadzieje,ze miejace spotkania nie robi wiekszej roznicy,ale.. Zobaczymy:)

Napisano
Szczerze mówiąc, liczyłam na to, że zajmie im to góra miesiąc, gdzieś wyczytałam, że powinni dać znać o spotkaniu od 4 do 6 tyg. po złożeniu aplikacji...?

Małe sprostowanie, bo wszystko pozostałe już Ci forumowicze wyjaśnili. Informację o rozmowie powinnaś dostać na 4-6 tygodni przed samą rozmową.

Napisano

No i ważna sprawa czy masz naprawdę wszystkie dokumenty?

Bo to co czytasz jest jak byś miała rozmowę w Polsce

Po za granicą potrzeba więcej np ukończenia szkoły średniej plus np studia

Będziesz mieć zaświadczenie o niekaralności z Federalnej Policji czy z Prowincji

Liczy sie to z Federalnej.

3-6 tyg ma się powiadomienie a nie tyle trwa przetwarzanie

Będziesz mieć szczęście jak sie zalapiesz :) wtedy w lotka zagraj

Napisano

Cześć kolego z Dublina,

Co prawda specem nie jestem, ale o ile pamiętam, to taka możliwość istnieje, z tym, że trzeba się liczyć, że może to opóźnić rozmowę. Pamiętaj, że zaświadczenie o niekaralności musisz mieć z obydwu krajów jeżeli przebywasż w Irlandii powyżej 6 miesięcy.

Zresztą o ile się nie mylę, to rozmowa odbywa się w kraju, z którego pochodzisz, więc chyba domyślnie masz spotkanie w ambasadzie w Polsce.

Pozdrawiam

Napisano

A kto jest :D

Ma się rozmowę tam gdzie mieszkamy..mozna wybrac w Polsce a można w Irlandii tylko ze zakres zaświadczeń,dyplomów jest różny plus książeczka wojskowa którą w Polsce nie pokażesz za to np Anglii juz tak :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...