Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli chcesz iść do lekarza w Kanadzie z polską kartą szczepień, to lekarz rodzinny musi ją przetłumaczyć na angielski. Jeśli masz 18-64 lata to tylko te szczepienia ich interesują: TdAP, MMR, Varicella.

Jeśli rzeczywiście wybrałaś Vancouver to nie wiem o co chodzi, mi usilnie chcieli Montreal wcisnąć mimo, że do Vancouver miałbym znacznie bliżej niż do Motrealu. Mimo wszystko jestem pod wrażeniem, że chcesz iść do ambasady która nie przerabia dużo takich wniosków. Tak ważną kwestię jak GC na ogół się ciśnie na maxa po łatwiźnie chowając swoją dumę i ego na bok :)

edit:

Jeśli nie masz gotówką 10k USD na swoim koncie (lub w innej stabilnej walucie), a bierzesz rozmowę w Kanadzie to na Twoim miejscu zabrałbym się już za szukanie kogoś kto jest w USA (legalnie i ma pracę dającą minimum które jest rozpisane na stronach USCIS) i przekonaniem go by wypełnił na Ciebie Affidiative of Support (I-134 jeśli dobrze pamiętam) - przy takim współczynniku AP jaki jest w Kanadzie na bank się o to spytają.

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam..

podepne sie pod temat wizyt w ambasadach za granicami Polski..Czy ktos mial takową wizyte w ambasadzie w Londynie? JAk tam rozpatruja wizyty na GC dla polakow..????

Napisano

Tak mieli ludzie takie rozmowy

NP mężczyźni muszą miec książeczkę wojskową a jak masz wyższe wykształcenie to musisz muec świadectwo szkoły średniej.niby to nic takiego a pokazuje jakie sa różnice ;)

Dlaczego Montreal.poniewaz tam jest sekcja wiz imigracyjnych i maja więcej do przerobienia ludzi ;)

Napisano

Ja juz raczej nie mam zamiaru wracac do Polski.. za dlugo poza nią (1o lat to już troche czasu) pewnie wszystko bylo by tańsze mimo wszsytko w polsce.. chodzi mi tu o badania i szczepienia .. bo oplaty w ambasadzie są wszędzie raczej takie same.....

Napisano

Źle sie wyraziłem mowie o takim pobycie paru dniowym nawet w Polsce.sa tacy ze ich nawet to nie obchodzi..

Tak opłaty sa takie same za to tłumaczenia oraz lekarz i szczepionki to inne opłaty :)

Napisano

Ja mam jeszcze rodziców w Polsce co prawda na mazurach ale jak jedziemy autem do polski to nie jest jeszcze tak źle dojechac do w-wy....a tak wogóle to gdzie są lekarze u ktorych trzeba robic badania na GC?

Napisano

Ja mam jeszcze rodziców w Polsce co prawda na mazurach ale jak jedziemy autem do polski to nie jest jeszcze tak źle dojechac do w-wy....a tak wogóle to gdzie są lekarze u ktorych trzeba robic badania na GC?

W Polsce to Kraków i Warszawa. Z tego co mówiono na forum to w Warszawie badania sa bardziej szczególowe a w Krakowie wywiad tylko. Dokładne adresy sa podane na stronie Ambasady, badz tez tutaj na forum

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...