zielonywkarty Napisano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2016 Gratulacje dla Wszystkiich. do zobaczenia w Stanach
sly6 Napisano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2016 Rosjan?a może innych Narodowości jak Ukraina A co do rodzin?rodzina rodzinie nie równa..pamiętajcie o tym czytając coś różnie to jest Powodzenia w USA Rosjan?a może innych Narodowości jak Ukraina A co do rodzin?rodzina rodzinie nie równa..pamiętajcie o tym czytając coś różnie to jest Powodzenia w USA
szaman Napisano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2016 sly6, ładnie powiedziane Wczoraj byłem w Ambasadzie i cóż, wszystko się udało i mam 6 miesięcy na wylot . Stres był choć totalnie niepotrzebny. W Ambasadzie spędziłem dwie i pół godziny choć formalności do kupy trwały może 25 minut - reszta to oczekiwanie. Niedługo pewnie wrócę z kolejnymi pytaniami. Dziękuję Wam wszystkim za bezcenne rady, jesteście wspaniali. Zapewne wiesz ale wole Cie upewnic( zebys jaj nie mial) 6 miesiecy nie od momentu przyznania w ambasadzie tylko od badan lekarskich Powodzenia w USA, 3mac za mnie kciuki w tym roku( i za moja rodzinke)
glimi Napisano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2016 Pytania były po angielsku, chociaż nie wiem czy dlatego że sam powiedziałem "good morning" czy dlatego że pani konsul nie mówiła polsku. Byla po angielsku bo Ty powiedziales po angielsku wiec pani konsul stwierdzila ze chcesz miec rozmowe w tym jezyku. Oni musza znac polski W koncu nie kazdy kto przychodzi do ambasady zna angielski na tyle by moc spokojnie sie dogadac
czarex Napisano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2016 Informuje, że Immigration wydłużyło możliwy czas oczekiwania na plastikową kartę do 120 dni. Po 2ch miesiącach napisałem im mejla z zapytaniem gdzie plastik a oni, żeby się kontaktować dopiero po 120 dniach jeśli nie dojdzie...
megan07 Napisano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2016 mi wyslali powiadomienie o rozmowie na polowe maja, wczoraj doszlo listem zwyklym i jak dzwonilam by umowic sie na badania terminy sa dopiero po mojej rozmowie, w Krakowie i Warszawie, wiec zadzwonilam na infolinie do Warszawy, czy moge przyjsc bez badan i doslac je po rozmowie, wiec pani powiedziala ze tak, bo termin rozmowy mozna by tez przelozyc, ale jest ryzyko czy beda potem rozmowy i wizy, wiec powiedziala ze lepiej przyjsc bez i doslac, mam nadzieje ze tak mozna, bo wyslali zawiadomnienie 2 tygodnie i 3 dni przed rozmowa wiec troche pozno -tylko ze ja raz przekladalam, wiec pierwszym razem wyslali 6 tyg przed a jak juz sie przelozy to moze wyslylaja szybciej.
czarex Napisano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2016 Megan7, weź pod uwagę, że w ambasadzie dostaniesz czas tydzień może dwa na dosłanie wyników badań...
megan07 Napisano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2016 mam nadzieje ze 2 bo tydzien to bedzie na styk, bo terminy do lekarza mam w krakowie na 6 dni po rozmowie, a w warszawie na 5 dni po rozmowie, a kurier zajmie 1 dzien.
toolek Napisano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2016 Witam,mam takie pytanie.Jestem w USA od marca i jeszcze nie doszła zielona karta.Czy mogę polecieć do Polski i wrócić na podstawie wizy imigracyjnej DV podbitej na lotnisku usa w marcu ?Pozdrawiam.
glimi Napisano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2016 no poki nie dostaniesz GC, to za GC robi pieczkatka ktora dostales przy przylocie na lotnisku i pamietaj ze ona jest wazna rok.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.