Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie Zostałem wylosowany w loterii a moja dziewczyna(podczas składania) a teraz żona nie. Jakby tego było mało w lipcu spodziewamy się dziecka. I teraz czy mam poczekać do lipca i wypełnić DS 260 dla wszystkich czy nie czekać i od razu to zrobić oraz czy trzeba będzie dla każdego oddzielnie wypełniać i drukować DS 260 .Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wygrałeś w edycji dv 2017? :)

Możesz teraz wyslac ds 260 a później wyslac aktualizację o dziecku

Tak ds wypełnia sie na Was..trzy sztuki.

Napisano

Jak sie nazywa ten druk co trzeba zglaszac miejsce pobytu i zmiane miejsca zamieszkania w usa w dmv go sie sklada ?

Zalezy ktory. AR-11 jest do USCIS, DMV maja swoje procedury - Ohio BMV robi sie to on-line i przysylaja kartke ze zmieniles adres.

Napisano

A to myslalem ze ten AR11 sie w dmv zalatwia. Za duzo juz tego wszystkiego miesza mi sie wszystko.

DMV generalnie centralnie zwisa gdzie mieszkasz.

Napisano

Witam,mam takie pytanie.Jestem w USA od marca i jeszcze nie doszła zielona karta.Czy mogę polecieć do Polski i wrócić na podstawie wizy imigracyjnej DV podbitej na lotnisku usa w marcu ?Pozdrawiam.

Możesz na tą pieczątkę którą wbili ci na lotnisku w US, która robi przez rok za GC. Tylko pamiętaj, przy powrocie przygotuj się na ewentualną dyskusję na lotnisku w Polsce. Ja w marcu wracałem do US LOT-em na trasie KRK-WAW-ORD i pracownica przy odprawie stwierdziła , że moja wiza jest nieważna. Przez chwilę przerzucałem się z nią słowami ważna-nieważna a na końcu poprosiłem aby poszła skontaktować się z jakimś działem wizowym w Wawie bo szkoda czasu. Poszła, długo jej nie było ....i wróciła z info, ze mogę lecieć. Ech. Oczywiście, wiedziałem, że tak będzie bo dzwoniłem do konsulatu i uprzedzali mnie, że taka sytuacja może być.

falcon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...