merucial Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2016 Na lotnisku wzięli od nas tylko paszporty i żółte koperty Nic poza tm Jak rozumiem, również pozostaliście przy swoich nazwiskach?
daisy1 Napisano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2016 Jak rozumiem, również pozostaliście przy swoich nazwiskach? Ja mam dwa nazwiska Czas na weryfikację dokumentów był w czasie rozmowy o wizę i tam trzeba było przedstawić wszystkie dokumenty, jak jest wiza w paszporcie, to znaczy, że wszystko było i jest dobrze. Zresztą w żółtej kopercie są dokumenty, które potwierdzają relacje między osobą wylosowaną, a członkami rodziny i współmałżonek ma napisane "spouse", a te dokumenty są z ambasady, więc już tłumaczenia nie potrzeba Edit: Oczywiście mówimy o sytuacji na lotnisku, później taki dokument pewnie może się przydać, ale lepiej go już przetłumaczyć po przylocie (w niektórych miejscach tylko dokumenty tłumaczone w USA mają jakąkolwiek "moc prawną", bo są potwierdzone przez amerykańskich notariuszy, urzędników, itp.)
daisy1 Napisano 2 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2016 A ja się pochwalę, że wczoraj przyszły nasze GC - bardzo szybko, bo już dwa tygodnie po opłaceniu, a numery SSN też były bardzo szybciutko, bo przyszły po dwóch tygodniach od przekroczenia granicy
daisy1 Napisano 2 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2016 Dzięki bardzo się cieszę, że to przebiegło tak bezproblemowo i sprawnie, bo z tego co czytałam na forum, to nie zawsze tak bywa
zielonywkarty Napisano 12 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2016 moja GC jeszcze nie przyszla jak to sie sprawdza na ten stronce elis ? jak wyglada ten numer ?
megan07 Napisano 12 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2016 I co fajnie jest w USA? A mam pytanie czy na granicy pytaja sie ile sie ma kasy?
zielonywkarty Napisano 12 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2016 I co fajnie jest w USA? A mam pytanie czy na granicy pytaja sie ile sie ma kasy? ja tu mam znajomych przyjaciol z wczesniejszych wizyt i kumpli w pracy takze mi sie podoba. bylo zdziwko bo ofert pracy mialem wiecej niz godzin w dobie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.