Poljak Posted May 16, 2015 Report Posted May 16, 2015 Cześć otóż chciałbym jak wiele innych osób na tym forum zamieszkać w USA. Jak wygląda moja sytuacja, mam 18 lat i nieukończone technikum (skończyłem 2 klasy). Obecnie pracuję na umowę o zlecenie. Czy jest jakakolwiek szansa żeby dokończyć szkołę w USA mając ze sobą oczywiście pokaźny zapas gotówki? Czy w ogóle jest możliwe dokończenie liceum w USA? Zaczęcie od 1 klasy także wchodzi w grę jeśli z pierwszą opcją byłyby problemy. Mam w USA swojego najlepszego kumpla, też w moim wieku z tym, że on urodził się tam - matka dostała zakaz wjazdu na 10 lat, a teraz po ukończeniu pełnoletności powrócił do Ameryki. Czy on w jakikolwiek sposób może mi pomóc w dostaniu wizy do USA? Jakikolwiek sposób. Czy jest w ogóle szansa żeby znalazł pracodawcę który by mnie zasponsorował? (jeśli to możliwe to te sponsorowanie mogłoby być jedynie na papierze, jestem gotów ponieść wszystkie koszty za pracodawcę) Jeśli nic z tych dwóch rzeczy to czy jest dla mnie jeszcze jakaś nadzieja czy w kapuście przez meksyk..
KaeR Posted May 16, 2015 Report Posted May 16, 2015 Cześć otóż chciałbym jak wiele innych osób na tym forum zamieszkać w USA. Jak wygląda moja sytuacja, mam 18 lat i nieukończone technikum (skończyłem 2 klasy). Obecnie pracuję na umowę o zlecenie. Czy jest jakakolwiek szansa żeby dokończyć szkołę w USA mając ze sobą oczywiście pokaźny zapas gotówki? Czy w ogóle jest możliwe dokończenie liceum w USA? Zaczęcie od 1 klasy także wchodzi w grę jeśli z pierwszą opcją byłyby problemy. Mam w USA swojego najlepszego kumpla, też w moim wieku z tym, że on urodził się tam - matka dostała zakaz wjazdu na 10 lat, a teraz po ukończeniu pełnoletności powrócił do Ameryki. Czy on w jakikolwiek sposób może mi pomóc w dostaniu wizy do USA? Jakikolwiek sposób. Czy jest w ogóle szansa żeby znalazł pracodawcę który by mnie zasponsorował? (jeśli to możliwe to te sponsorowanie mogłoby być jedynie na papierze, jestem gotów ponieść wszystkie koszty za pracodawcę) Jeśli nic z tych dwóch rzeczy to czy jest dla mnie jeszcze jakaś nadzieja czy w kapuście przez meksyk.. Dokonczysz liceum w USA i co? Będziesz musiał wrócić do Polski. Słaby plan. Sponsorowanie pracownicze? Z nieskończoną szkołą średnią? Nie chce Cię urazić, ale żartujesz prawda? Zaczynaj trenowac chowanie sie w kapuscie.
Poljak Posted May 16, 2015 Author Report Posted May 16, 2015 Jak to będę musiał. Zostałbym mimo wszystko, a później najwyżej wziął ślub.
KaeR Posted May 16, 2015 Report Posted May 16, 2015 Jak to będę musiał. Zostałbym mimo wszystko, a później najwyżej wziął ślub. Nikt tu w bagazniku nie wjezdzal, wiec raczej rad odnosnie tego nie dostaniesz, a wizy turystycznej zeby przesiedziec rowniez raczej nie dostaniesz.
Poljak Posted May 16, 2015 Author Report Posted May 16, 2015 Nikt tu w bagazniku nie wjezdzal, wiec raczej rad odnosnie tego nie dostaniesz, a wizy turystycznej zeby przesiedziec rowniez raczej nie dostaniesz. Źle mnie zrozumiałaś/eś - miałem na myśli, że skończyłbym liceum w USA i wziął ślub będąc jeszcze tam jako student. Jeśli nie wróciłbym do Polski i ubiegałbym się o wizę która umożliwiałaby mi ponowny wjazd i zawarcie małżeństwa na miejscu.
sly6 Posted May 16, 2015 Report Posted May 16, 2015 a wiesz jakie sa koszta nauki,tego liceum ?moze od tego zacznijmy bo z tego co piszesz to masz duzoo kasy -nie piszesz za to ile
KaeR Posted May 16, 2015 Report Posted May 16, 2015 Źle mnie zrozumiałaś/eś - miałem na myśli, że skończyłbym liceum w USA i wziął ślub będąc jeszcze tam jako student. Jeśli nie wróciłbym do Polski i ubiegałbym się o wizę która umożliwiałaby mi ponowny wjazd i zawarcie małżeństwa na miejscu. Ten plan ma jedną dziurę. Może jesteś Adonis, ale Amerykanki nie czekają tutaj w kolejkach na poslubienie dwudziestokilkuletnich uczniów liceum z Polski. Po co im ktoś, kto całe życie będzie robił za place minimalna?
sly6 Posted May 16, 2015 Report Posted May 16, 2015 ten kolega moze Ci dac dach nad glowa znalesc zone i moze szkole odpowiednia -jesli sam nie potrafisz szukac i znalesc za to o wize sam musisz sie starac i udowodnic ze wrocisz a jak widzisz masz plany takie ze jednak tej wizy mozesz nie dostac,nawet jak zaczniesz mowic cos innego-czasami liczy sie zachowanie danej osoby,czy ma spojne odpowiedzi,plany. np co do Meksyku to nawet jak znajdziesz zone to nic nie wyjdzie z legalizacji pobytu,bedzie slub i nic wiecej
Guest Posted May 16, 2015 Report Posted May 16, 2015 Zawsze mnie to ciekawi. Czym wedlug ciebie jest "American Dream?" Tak na marginesie. Nie lepiej byloby sprobowac gdziekolwiek w Europie, gdzie nie musisz miec wiz ani pozwolen na prace? Bo tak jak powiedzieli ci inni - na ten moment to szans na wyjazd raczej nie masz. (A slub dla papierow jest nielegalny, to tak przy okazji.)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.