radzio92 Napisano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Moja narzeczona wraz z rodzina wylosowali 10 lat temu GC rodzice juz obywatelstwo maja i brat tez lecz narzeczonej nie obieło bo ma ponad 21 lat a tez nie była ciągiem 5 lat w USA ponieważ uczy sie tu w Polsce pozniej studia które teraz kończy GC w tym roku dostała nowa odnowiała i bez problemu ja otrzymała. Zielona karte ma bo co wakacje jezdzi do USA lecz musiała wracać bo tu sie uczy. A obawy mam ponieważ juz raz dostałem odmowę może dlatego że mówiłem ze jade do znajomego z którym będe zwiedział USA
sly6 Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 czasami to jest tak mowisz ze lecisz do znajomego,piszesz tak lecz z Twojego zachowania cos widac innego ,teraz zobacz jest w Twoim wypadku i podejmij odpwiednia decyzje a co ze sponsorowaniem to jak tak lata Twoja narzeczona to nic narazie nie wyjdzie z domycilu ,chyba ze zacznie zyc,pracowac w USA.,placic tez podatki
glimi Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Moja narzeczona wraz z rodzina wylosowali 10 lat temu GC rodzice juz obywatelstwo maja i brat tez lecz narzeczonej nie obieło bo ma ponad 21 lat a tez nie była ciągiem 5 lat w USA ponieważ uczy sie tu w Polsce pozniej studia które teraz kończy GC w tym roku dostała nowa odnowiała i bez problemu ja otrzymała. Zielona karte ma bo co wakacje jezdzi do USA lecz musiała wracać bo tu sie uczy. A obawy mam ponieważ juz raz dostałem odmowę może dlatego że mówiłem ze jade do znajomego z którym będe zwiedział USA eee..zgłupiałem. Teraz ma 21 czy 10 lat temu miała 21 lat?
glimi Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Rozumiem że jej rodzice są od niedawna obywatelami?
Joanna30 Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Wiek 21 lat nie ma nic wspólnego z tym, że Twojej narzeczonej nie objęło obywatelstwo. Niepotrzebnie w ogóle tę kwestię poruszyłeś Ona nie została obywatelką, bo nie spełnia warunków - nie żyje w USA.
radzio92 Napisano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 nie ja poruszyłem tylko ludzie na forum pytali dlaczego ma jeszcze GC to napisałem. Temat zamkniety spróbuje postarac sie o wize turystyczna. Przedstawie prawdziwe fakty przed konsulem
radzio92 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Witam Ponawiam temat ponieważ zadzwoniłem do biura który zajmuję się załatwianiem wiz, przedstawiłem im swoją sytuacje związku z wyjazdem do narzeczonej która jest w USA. Doradzili mi abym jej nie podawał jako osoby u której sie zatrzymam oraz wgl podawał takiej informacji ze to jest moja narzeczona gdyż to jeszcze bardziej nasili prawdopodobieństwo że pojadę i nie wrócę. (musze wrócić tak czy siak za rok ślub i wesele ) Czy zna ktos taki przypadek że podał w wniosku narzeczoną/ narzeczonego i udało sie otrzymać wize ? Czy po prostu lepiej wpisać znajomego obywatela USA " odwiedziny kolegi" wstrzymuje sie narazie z wnioskiem bo nie wiem co począć ? Proszę o pomoc
glimi Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Takie coś wątpię aby przeszło. Rok temu była, teraz jej nie będzie i za rok lub później gdy będzie się starać o GC dla Ciebie to się nagle znów się pojawi ? ...jak wytłumaczysz że rok temu chciałeś lecieć do narzeczonej a teraz już nie?
radzio92 Napisano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Takie coś wątpię aby przeszło. Rok temu była, teraz jej nie będzie i za rok lub później gdy będzie się starać o GC dla Ciebie to się nagle znów się pojawi ? ...jak wytłumaczysz że rok temu chciałeś lecieć do narzeczonej a teraz już nie? W ubiegłym roku osobę u której się zatrzymam w USA wpisałem znajomego. Teraz zastanawiam się czy wpisać narzeczona która jest w USA a moze znów kolegę. Nie wiem co bedzie korzystniejsze dla mnie. Bo tak naprawdę to dla mnie obojętne i tak zatrzymuje się u narzeczonej (wiadomo). Pisze z teł wybaczcie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.