Mafijka Napisano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 Cześć wszystkim jestem nowy na tym forum, jeśli coś złe zrobiłem to przepraszam. A więc opisze swoje obawy: Dostałem zaproszenie do Nowego Yorku, od znajomych, chciałbym złożyć podanie o wizę Turystyczna, podanie składał bym gdzieś we wrześniu. I chciał bym wylecieć pod koniec września lub w październiku, to muszę napisać w podaniu ze w tym czasie chce wylecieć? Czy mogę napisać ze w przyszłym roku na wakacje? ale boje się ze mogą mi nie przyznać, ponieważ nie mam pracy ani się nie uczę. A tak ogólnie to niemam nikogo w stanach z mojej rodziny. Cała moja rodzina jest w Polsce. Mam tez taka mały pomysł, aby się zapisać do szkoły na czas złożenia wizy, aby mieć jakaś podkładkę ze Coś mnie trzyma w Polsce Co o Tym sądzicie? I co pisać w podaniu, ze jadę do znajomych, czy do wujka? Tak jak to dużo osób pisze, proszę o jakieś porady i wskazówki, co mam robić.?
sly6 Napisano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 To stary numer jest ze szkola,.moze wyjsc jak jestes zaraz po zakonczeniu nauki i zapisujesz sie do innej szkoly.. w innym wypadku trzeba troche sie pouczyc nim sie przyjdzie po wize ,na sama rozmowe Kolejna sprawa to wpisywanie,wpisuje sie to co jest prawda a jak chcesz miec klopoty to pisz tego Wujka..za male wizie z Polska masz szanse na wize,za klamstwo te szanse kolejne spadaja I pamietaj o tym ze do USA lataja osoby co leca do znajomych i czasami maja wiecej szansy na wize niz te co leca do takich Wujkow kolejna sprawa to nie kazdy nadaje sie do takiej sciemy a po co masz byc z miejsca skreslony,latwo czasami takie cos wylapac nawet jak bedziesz przygotowany.
Mafijka Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 Niestety jestem już po szkole jakies ponad dwa lata. Obecnie pracuje w UK jako pracownik sezonowy, ale zjeżdżam do Polski w sierpniu. Tez wydaje mi się ze bede pisał sama prawdę. A co sadzisz z Ta Szkola? Pchać się w to czy byś odradzał?
sly6 Napisano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 jak napisalem,jak masz isc do szkoly i zaraz isc po wize to moze odczekaj
Mafijka Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 A jak długo mam odczekać? Żeby poprawiło moja sytuacje?
Lx13 Napisano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 Jestes w największej grupie ryzyka jesli chodzi o możliwość wyjazdu i nielegalnego pobytu. Szanse masz jak każdy, ale osobiście marno to widzę. Ale ja nie jestem tym co zgody wydaje.
Mafijka Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 A odnośnie mojego pytania, tak naprawdę chce lecieć do USA w październiku 2015 a w podaniu napisze ze lecę na wakacje w lipcu 2016. Czy w tym przypadku tez ma to jakies znaczenie?
sly6 Napisano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 ma znaczenie Bo raz nie wiem jak umiesz odpowiadac,mowic a to nie tak ze mowisz i kazdy ufa i wierzy w 100 % np padnie pytanie dlaczego teraz i jak zle odpowiesz to bedzie po wizie. kolejna sprawa to nadal nie masz tego co Cie trzyma nawet jak napiszesz o wakacjach bo dobrze wiedza w Ambasadzie ze dadza Ci wize do np konca wakacji a Ty polecisz wczesniej i.....roznie potem moze byc
Mafijka Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 Kurde... Nie wiedziałem ze będzie aż tyle problemów. Cieżko będzie zaradzić temu. A takie życzy jak działka,samochód? Maja jakies znaczenie? Czym bym musiał zadowolić konsula ze chce wrócić do Polski, a nie ze zostanę w USA.
Gość Napisano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2015 życzy jak działka,samochód? O matko. Miales na mysli - "rzeczy"? Tak do konca nikt ci nie jest w stanie powiedziec jakie masz szanse. Idz i zobacz jak bedzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.