Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna B-2 Czy Jest Szansa?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim jestem nowy na tym forum, jeśli coś złe zrobiłem to przepraszam. ;)

A więc opisze swoje obawy:

Dostałem zaproszenie do Nowego Yorku, od znajomych, chciałbym złożyć podanie o wizę Turystyczna, podanie składał bym gdzieś we wrześniu. I chciał bym wylecieć pod koniec września lub w październiku, to muszę napisać w podaniu ze w tym czasie chce wylecieć? Czy mogę napisać ze w przyszłym roku na wakacje? ale boje się ze mogą mi nie przyznać, ponieważ nie mam pracy ani się nie uczę. A tak ogólnie to niemam nikogo w stanach z mojej rodziny.

Cała moja rodzina jest w Polsce.

Mam tez taka mały pomysł, aby się zapisać do szkoły na czas złożenia wizy, aby mieć jakaś podkładkę ze Coś mnie trzyma w Polsce Co o Tym sądzicie?

I co pisać w podaniu, ze jadę do znajomych, czy do wujka? Tak jak to dużo osób pisze, proszę o jakieś porady i wskazówki, co mam robić.?

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To stary numer jest ze szkola,.moze wyjsc jak jestes zaraz po zakonczeniu nauki i zapisujesz sie do innej szkoly..

w innym wypadku trzeba troche sie pouczyc nim sie przyjdzie po wize ,na sama rozmowe :)

Kolejna sprawa to wpisywanie,wpisuje sie to co jest prawda

a jak chcesz miec klopoty to pisz tego Wujka..za male wizie z Polska masz szanse na wize,za klamstwo te szanse kolejne spadaja

I pamietaj o tym ze do USA lataja osoby co leca do znajomych i czasami maja wiecej szansy na wize niz te co leca do takich Wujkow

kolejna sprawa to nie kazdy nadaje sie do takiej sciemy a po co masz byc z miejsca skreslony,latwo czasami takie cos wylapac nawet jak bedziesz przygotowany.

Napisano

Niestety jestem już po szkole jakies ponad dwa lata. Obecnie pracuje w UK jako pracownik sezonowy, ale zjeżdżam do Polski w sierpniu. Tez wydaje mi się ze bede pisał sama prawdę. A co sadzisz z Ta Szkola? Pchać się w to czy byś odradzał?

Napisano

Jestes w największej grupie ryzyka jesli chodzi o możliwość wyjazdu i nielegalnego pobytu. Szanse masz jak każdy, ale osobiście marno to widzę. Ale ja nie jestem tym co zgody wydaje.

Napisano

A odnośnie mojego pytania, tak naprawdę chce lecieć do USA w październiku 2015 a w podaniu napisze ze lecę na wakacje w lipcu 2016. Czy w tym przypadku tez ma to jakies znaczenie?

Napisano

ma znaczenie

Bo raz nie wiem jak umiesz odpowiadac,mowic a to nie tak ze mowisz i kazdy ufa i wierzy w 100 % ;) np padnie pytanie dlaczego teraz i jak zle odpowiesz to bedzie po wizie.

kolejna sprawa to nadal nie masz tego co Cie trzyma nawet jak napiszesz o wakacjach :) bo dobrze wiedza w Ambasadzie ze dadza Ci wize do np konca wakacji a Ty polecisz wczesniej i.....roznie potem moze byc

Napisano

Kurde... Nie wiedziałem ze będzie aż tyle problemów. Cieżko będzie zaradzić temu. A takie życzy jak działka,samochód? Maja jakies znaczenie? Czym bym musiał zadowolić konsula ze chce wrócić do Polski, a nie ze zostanę w USA.

Napisano

życzy jak działka,samochód?

O matko. Miales na mysli - "rzeczy"?

Tak do konca nikt ci nie jest w stanie powiedziec jakie masz szanse. Idz i zobacz jak bedzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...