MariuszP Napisano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2015 Witam szanownych forumowiczów, planuję wylot do USA w wakacje, z racji, że nie posiadam wizy, a mam podwójne obywatelstwo i posiadam niemiecki paszport, chcę skorzystać z programu ruchu bezwizowego. Przy wypełnianiu wniosku ESTA natrafiłem na pytania przy których jestem trochę zdezorientowany. Prosiłbym o rozwiązanie moich wątpliwości. - National Identification Numer - co to jest za numer? Czy w tym przypadku chodzi o PESEL? Skoro jestem posiadaczem niemieckiego paszportu, a dowodu niemieckiego nie posiadam to mam wpisać polski pesel? - Are you a citizen of any other country? - jeżeli posiadam dwa obywatelstwa, a aplikuję niemieckim paszportem to tutaj wpisać obywatelstwo polskie i później dane z polskiego paszportu? Dobrze zrozumiałem? - US Point of Contact - co w przypadku jak jeszcze nie wybrałem hotelu w którym będę przebywał, wpisywać UNKNOWN? Będę wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam, Mariusz
Amy Napisano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2015 Witam szanownych forumowiczów, planuję wylot do USA w wakacje, z racji, że nie posiadam wizy, a mam podwójne obywatelstwo i posiadam niemiecki paszport, chcę skorzystać z programu ruchu bezwizowego. Przy wypełnianiu wniosku ESTA natrafiłem na pytania przy których jestem trochę zdezorientowany. Prosiłbym o rozwiązanie moich wątpliwości. - National Identification Numer - co to jest za numer? Czy w tym przypadku chodzi o PESEL? Skoro jestem posiadaczem niemieckiego paszportu, a dowodu niemieckiego nie posiadam to mam wpisać polski pesel? - Are you a citizen of any other country? - jeżeli posiadam dwa obywatelstwa, a aplikuję niemieckim paszportem to tutaj wpisać obywatelstwo polskie i później dane z polskiego paszportu? Dobrze zrozumiałem? - US Point of Contact - co w przypadku jak jeszcze nie wybrałem hotelu w którym będę przebywał, wpisywać UNKNOWN? Będę wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam, Mariusz Myslalam, ze Niemcy nie pozwalaja na posiadanie podwojnego obywatelstwa, moze sie myle ...
sly6 Napisano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2015 co do tego numeru to w Polsce jest Pesel,za to tutaj masz pewne odpowiedzi co do numeru w Niemczech http://www.reise-forum.weltreiseforum.de/viewtopic.php?t=26947 obywatelstwa masz 2 tak tez wpisujesz ,dane pozniej polskiego paszportu co do kontaktu to mozesz wpisac hotel w ktorym mozesz sie zatrzymac a pozniej na granicy zmienic dane hotelu
sly6 Napisano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2015 co do Niemiec http://www.euractiv.com/sections/justice-home-affairs/germany-moves-allow-dual-citizenship-303292
andyopole Napisano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2015 Myslalam, ze Niemcy nie pozwalaja na posiadanie podwojnego obywatelstwa, moze sie myle ... Mylisz się.
MariuszP Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2015 Dziękuję bardzo za zainteresowanie się moim tematem i odpowiedzi. sly6, to rozumiem, że w moim przypadku, skoro nie mam tego numeru (bo aplikuję niemieckim paszportem i obywatelstwem) to wpisuję UNKNOW? Czytałem właśnie na niemieckich forach, że wnioski z taką odpowiedzią były również akceptowane.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.