Skocz do zawartości

Expiration Date A Wylot Do Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy jeśli mam wize B-2, ważną do 31 lipca 2015, to znaczy że muszę wylecieć przed tą datą, czy wrócić?

Chciałbym polecieć na wakacje, ale wrócić końcem sierpnia, czy to jest możliwe w mojej sytuacji?

Pozdrawiam.

P.S. Dopiero teraz zastanawiam się czemu dostałem wize B-2 na 2 lata, gdzie większość ludzi dostaje na 10 lat? (gdy starałem się o wizę, kończyłem liceum)

Napisano

Wylecieć:tak

Wrócić: nie

Wracasz do daty jaka wbije ci oficer na granicy.

Czemu na 2 lata? Bo konsul oszacował ze przez te dwa lata masz tzw silne związki z krajem. Po tych 2 latach może być inaczej ale nie musi. I tak, np po 2 latach zaczynasz studia lub prace. Wnioskując o kolejna wize konsul może, ale nie musi, uznać ze nadal maź silne związki z krajem a co za tym idzie nie planujesz nielegalnej emigracji do USA.

Pamiętaj, twoje 2 lata nie sa reguła. Osobiście znam przypadek licealistki ktora dostała wize na 10 lat. Wszystko zależy od wielu rzeczy. Tego kogo masz np w USA, od sytuacji twojej rodziny w Polsce. Itp, itd.

Napisano

I co jest wazne na ile masz wazny paszport,jak bedziesz miec wazny na 1 miesiac to majac wize na 10 lat to dostaniesz pobyt max na 1 miesiac,tyle ile waznosc paszportu :)

masz litere M w entres?>

Napisano

Spoko, paszport ważny do 2023, tak mam litere M, co to oznacza?

Czyli jak sobie kupie bilet od np. 15 lipca do 31 sierpnia, i oficerowi na granicy pokaże że mam bilet powrotny, to raczej nie wbije mi pobytu na krócej ? W zeszłe wakacje wbił mi na pół roku

Napisano

Spoko, paszport ważny do 2023, tak mam litere M, co to oznacza?

Czyli jak sobie kupie bilet od np. 15 lipca do 31 sierpnia, i oficerowi na granicy pokaże że mam bilet powrotny, to raczej nie wbije mi pobytu na krócej ? W zeszłe wakacje wbił mi na pół roku

Kupujesz bilet i lecisz nawet jeśli miałbyś wrócić na powrotnym za 14 dni to i tak mozna go przebukować na inny dzień z dopłatą okolo 250 $ ,nic nie pokazuj na siłe pracownik graniczny wie co robi to że ci wbije na 2 miechy to go nie obchodzi że masz powrotny za 14 dni .

Napisano

250 dol lecz w jakiej taryfie? :) sa takie bilety ze jest mniej a sa ze drozej a sa takie ze trzeba od nowa kupowac bilet :)

a co moze oficer,moze Ci dac na max 6 miesiecy pobyt,pare miesiecy,pare tygodni,moze Cie cofnac,anulowac wize,takie ma prawo :)

I teraz jak bedzie to zobaczysz na granicy,odpowiadasz na pytania i na sile nic nie pokazuje,

Napisano

Ok wiem że na siłe nic się nie pokazuje, ale ostanio wręcz wymagał abym mu pokazał potwierdzenie biletu powrotnego...

Nie chce po prostu bulić 3600zł za bilet żeby potem sie okazało że przez to że mam wize do 31 lipca mi każe wtedy wrócić

Pozdrawiam.

Napisano

Wylecieć:tak

Wrócić: nie

Wracasz do daty jaka wbije ci oficer na granicy.

Czemu na 2 lata? Bo konsul oszacował ze przez te dwa lata masz tzw silne związki z krajem. Po tych 2 latach może być inaczej ale nie musi. I tak, np po 2 latach zaczynasz studia lub prace. Wnioskując o kolejna wize konsul może, ale nie musi, uznać ze nadal maź silne związki z krajem a co za tym idzie nie planujesz nielegalnej emigracji do USA.

Pamiętaj, twoje 2 lata nie sa reguła. Osobiście znam przypadek licealistki ktora dostała wize na 10 lat. Wszystko zależy od wielu rzeczy. Tego kogo masz np w USA, od sytuacji twojej rodziny w Polsce. Itp, itd.

ja jak skończyłem gimnazjum to dostałem wize na rok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...