Joanna30 Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Moje pytanie kpiną nie było. Planowanie zwiedzania w czasie, kiedy możemy zostać uziemieni na kilka dni w jednym miejscu, bo samolot/pociąg/autobus/samochód nie przejedzie z powodu warunków atmosferycznych uważam za głupi pomysł. Nie mam nic przeciwko trzymiesięcznemu zwiedzaniu USA. Sama zaplanowałabym to bardziej z głową, czyli w okolicach kwietnia-czerwca Ale jeśli kogoś kręci zwiedzanie na mrozie i w zaspach, to co mi do tego.
The_natural Napisano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Od marca do listopada co roku jestem uwięziony w kraju więc nie mam wyjścia:) Wracając jednak do tematu, jakieś pomysły jak to ugryźć?
janpalony Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Na forum oczywiście z góry zakładają, że będziesz łamał prawo (co za bandzior!). Formuła forum powinna być taka, że odpowiada się na zadane, hipotetyczne pytania, a nie doszukuje złych intencji. Niesamowity kompleks prawilnych Polaków.
Magdalena S Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Na forum oczywiście z góry zakładają, że będziesz łamał prawo (co za bandzior!). Formuła forum powinna być taka, że odpowiada się na zadane, hipotetyczne pytania, a nie doszukuje złych intencji. Niesamowity kompleks prawilnych Polaków. Poświadczanie nieprawdy jest łamaniem prawa, a z tego co pamietam w przypadku wypalniania w wnioskow wizowych trzeba poswiadczyc, ze informacje zawarte we wniosku sa prawdziwe i zgodne z rzeczywistościa. Więc ja bym tutaj bardzie pisała o kombinatorstiwe Polakow...
janpalony Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Oczywiście, kombinatorstwo Polaków nie ulega wątpliwością. Jeśli ktoś zadaje pytanie to oczekuje odpowiedzi na nie, jeśli zamierza jednak złamać prawo to musi liczyć się z konsekwencjami. Chyba, że jest osobą bez honoru i bez charakteru. Chodzi mi o to, że zamiast na forum zajmować się śledztwem, czy ktoś kombinuje czy nie, to warto byłoby jedynie udzielać informacji użytkownikom, zamiast dociekać ich intencji.
kzielu Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Oczywiście, kombinatorstwo Polaków nie ulega wątpliwością. Jeśli ktoś zadaje pytanie to oczekuje odpowiedzi na nie, jeśli zamierza jednak złamać prawo to musi liczyć się z konsekwencjami. Chyba, że jest osobą bez honoru i bez charakteru. Chodzi mi o to, że zamiast na forum zajmować się śledztwem, czy ktoś kombinuje czy nie, to warto byłoby jedynie udzielać informacji użytkownikom, zamiast dociekać ich intencji. Bo ? Dlaczego mamy pomagać kombinatorom ?
janpalony Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Bo macie tylko domysły, że to kombinatorzy.
KaeR Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Bo macie tylko domysły, że to kombinatorzy. Bo ambasada zakłada, że każdy jest imigrantem do czasu jak udowodni, że nim nie jest.
janpalony Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Jeśli faktycznie przyświeca Wam zasada pomocy użytkownikom z perspektywy ambasady to zwracam honor. Jeśli nie to zdania nie zmienię.
Magda10 Napisano 9 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2015 Poświadczanie nieprawdy jest łamaniem prawa, a z tego co pamietam w przypadku wypalniania w wnioskow wizowych trzeba poswiadczyc, ze informacje zawarte we wniosku sa prawdziwe i zgodne z rzeczywistościa. Więc ja bym tutaj bardzie pisała o kombinatorstiwe Polakow... Oczywiście, bo należy zakładać ze tu tylko kombinatorzy szukają pomocy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.