Greg27p Napisano 20 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 20 Listopada 2015 Dziekuje za odpowiedzi rozumiem ze 800 zl to koszt calej wizyty lekarskiej?
Magdalena S Napisano 22 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2015 Dziekuje za odpowiedzi rozumiem ze 800 zl to koszt calej wizyty lekarskiej? oddzielnie platne byl jeszcze rentgen. Ale co do zasady - to ile zaplacisz zalezy od tego, ile dodatkowych szczepien masz do zrobienia. Podstawowa wizyta bez zadnych szcepien to chyba ok 300-400 zl
Greg27p Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Hejka do zabrania na interview mam kilka papierków mianowicie akt małżeństwa urodzenia i zaświadczenie z Krk pytanie za 100 pkt czy jest wymóg tłumaczenia tych dok na j.ang czy można je złożyć w oryginale po pl ?
Magdalena S Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Hejka do zabrania na interview mam kilka papierków mianowicie akt małżeństwa urodzenia i zaświadczenie z Krk pytanie za 100 pkt czy jest wymóg tłumaczenia tych dok na j.ang czy można je złożyć w oryginale po pl ? ja tłumaczenia miałam (na wszelki wypadek, żeby nie musiec wracac do ambasady) ale wzieli ode mnie tylko oryginały
Greg27p Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 ja tłumaczenia miałam (na wszelki wypadek, żeby nie musiec wracac do ambasady) ale wzieli ode mnie tylko oryginały ok dzieki za info a wiec sle do tlumaczenia a moze wiesz cos na temat tego pisalem juz wczesniej o tym ale napisze jeszcze raz str na jakiej sie zapisalem https://cgifederal.secure.force.com/ w celu uzyskania numeru UID i na koncu byla opcja wpisania czlonka rodziny ktory bedzie mogl byc na spotkaniu wpisalem zone podalem dane z polskiego paszportu no i wyskoczylo mi ze moge drunkac ten nr UID wyszlo dla mnie i kolejna kartka wydrukowala sie z drugim nr UID na dane mojej zony co to oznacza cos zle zrobilem czy jak ??? troche sie tego obawiam....
ilon Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Ze strony http://polish.poland.usembassy.gov/mobile/poland-pl/docs_checklist_family.html- Dokumenty wydawane w języku polskim, oprócz wyroków sądowych, nie wymagają tłumaczenia na język angielski. Wszystkie dokumenty sporządzone w innym języku niż polski lub angielski muszą być złożone wraz z tłumaczeniami na język angielski wykonanymi przez tłumacza przysięgłego.
Greg27p Napisano 26 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2015 no nic dla bezpieczenstwa mam juz tlumaczenia zrobione a co do badan to koszt byl mniejszy niecale 600 zl mino zagubienia karty szczepien Pani doktor byla mila i zalatwilismy wszystko migiem dwie szczepionki tezec i przeciw zoltaczce ale nie wiem jakiego typu fakt ze caly dzien trzeba poswiecic ale za to z milym finalem teraz oczekiwanie na grudzien i wyprawe do wawy
Greg27p Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 witam mam takie male zapytanie mianowicie w liscie jaki dostalem na maila od NVC mam spotkanie wyznaczone na 17 grudnia wiza cr1 patrzylem na terminarz spotkan na stronie ambasady w wawie i nie ma mojego nr spr czy nie dopisali czy co ?
Magdalena S Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2015 witam mam takie male zapytanie mianowicie w liscie jaki dostalem na maila od NVC mam spotkanie wyznaczone na 17 grudnia wiza cr1 patrzylem na terminarz spotkan na stronie ambasady w wawie i nie ma mojego nr spr czy nie dopisali czy co ? mialam taka sama sytuacje - zadzwonilam, moje spotkanie bylo na liscie.
Greg27p Napisano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 Witam jestem wlasnie po wizycie w wawie a dokladnie po interview zakonczonym pozywtywnie jednym slowem WOOOW UDALO SIE chcialem podziekowac !! za rady wskazowki i inne informacje jakie mi pomogly w tej ciezkwiej drodze pewnie post powinien znalezc sie w innym dziale ale coz wazne ze dotrze to ze wszystko zakonczylo sie pozytywnie nie znaczy ze nie bede mial jeszcze pytan a wiec dostalem kartke z informacja dot zmiany statusu imigracyjnego z uwagi ze nasz zwiazek nie ma wiecej jak 2 lata mamy ubiegac sie o zmiane statusu warunkowego rezydenta na normalnego rezydenta mamy to zrobic 90 dni przed i tu moje pytanie uplywem 2 lat od dnia wjazdu ( bo wtedy dostane ten warunkowy status tak ? ) czy mozna to np zrobic szybciej czy jest warunek tych 90 dni ???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.