oollaam Napisano 13 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2005 witam wszystkich! mój chłopak jest obywatelem amerykańskim i poważnie myślimy o ślubie w przyszłym roku. jednakże nie wiemy na którą opcję się zdecydować. Ubieganie się o wizę K i ślub w USA czy też jego przyjazd do Polski i ślub tutaj, a potem staranie się o wizę i wyjazd. Co jest lepsze z proceduralnego punktu widzenia? Która opcja jest szybsza i łatwiesza i daje większe szanse na powodzenie. Dodam jeszcze że w tym roku starałam się o wizę turystyczną żeby go odwiedzić w trakcie wakacji, bo został mi jeszcze rok studiów i chcę je skończyć przed wyjazdem do USA na stałe, ale wizy nie dostałam... :-( z góry dzięki za wszelką pomoc i rady. pozdrawiam
izza Napisano 13 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2005 jezeli chlopak ma obywatelstwo polskie jednoczesnie to mysle ze szybciej byloby gdybyscie wzieli slub w Polsce. Natomiast jezlei ma tylko obywatelstwo amerykanskie to radze starac sie o wize K1. Ostatnio mojego znajomego zona (obywatelka usa i polski) zlozyla petycje w Polsce na meza (slub byl zawarty w Polsce) i sprawa trwala 3 miesiace. Skroca sie o okres czekania az dokumenty przyjda z usa . Radze zadzwonic na do ambasady w Warszawie tel 6251042 w godz. 10-12 lub 14-16 jest to sekcja wiz imigracyjnych i tam mozna sie wszystkiego dowiedziec. Dodam ze ciezko sie tam dodzwonic. A propo zalatwiania juz w usa formalnosci to nie mam pojecia przy ktorej wizie jest mniej zalatwiania. Pozdrawiam.
sly6 Napisano 15 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2005 mniej zalatwiania jest przy wizie imigracyjnej (tzw malzenskiej) tam na miejscu bo przy k-1 jest wiecej do zalatwienia ale za to przydzial tej wizy jest szybszy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.