bartolomeo21 Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2015 Witam, właśnie skończyłem wypełniać wniosek o wizę. Później zalogowałem się do systemu w celu umówienia się na spotkanie i zapłacenia $160 za wizę. Słyszałem, że zapłaty on-line dokonuje się przez system płatności "SOFORT". Niestety, kiedy wybrałem "przelew internetowy" zostałem przeniesiony na stronę z instrukcją przelewu. [ LINK: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce721761423af546.html] W tytule wpisałem numer referencyjny CGIâ. Przelałem pieniądze zgodnie z instrukcją. Jak to jest z potwierdzeniem? Czy mam wydrukować wygenerowane z banku? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
ty221 Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2015 SOFORTU juz od kilku lat nie ma Generalnie jak w tytule wpisales dokladnie tylko numer CGI, to musisz poczekac kilka dni na zaksiegowanie wplaty i bedziesz mogl potem umowic spotkanie
bartolomeo21 Napisano 9 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2015 Dzięki Jeszcze mam pytanie odnośnie potwierdzenia przelewu. Do ambasady mam zabrać oprócz paszportu, potwierdzenia wniosku jeszcze przelew. Czy może być on wydrukowany ze strony mojego banku (mBank)? Chodzi mi o to czy potwierdzenie przelewy wygenerowane z mBanku będzie honorowane w ambasadzie?
wojtekbp Napisano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2015 Ja wziąłem na wszelki wypadek potwierdzenie z banku (chyba nigdzie nie wspominają o tym aby to brać), i nikt tym nie był zainteresowany. Tylko paszport i potwierdzenie umówienia spotkania.
ty221 Napisano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2015 wojtekbp - i potwierdzenie zlozenia wnioski ds160!!! To jest bardzo wazne, nawet wazniejesze niz potwierdzenie umowienia spotkania
bartolomeo21 Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2015 Dziękuję wszystkim za natychmiastową pomoc. Na obecną chwilę wszystko idzie zgodnie z planem. W poniedziałek po 13:00 numer CGI wklepał się sam i mogłem już umówić się na spotkanie. Jestem umówiony 20.08 o 9:45. Życzcie mi szczęścia Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.