krzysiek! Posted July 13, 2005 Report Share Posted July 13, 2005 Czesc czy ktos moze orientuje sie jak dlugo czeka sie obecnie na zielona kartke ? Ja mailem zlozone papiery przez mame (jako resident alien) w roku 1998 oraz przez Brata (jako obywatel USA) w 1997 roku w obu przypadkach w momencie zlozenia aplikacji mialem powyzej 21 lat , oraz obu przypadkach moja aplikacja zostala zatwierdzona w biorze w nebrasce .............ile jeszcze mi zostalo do otzrzymana zielonej kartki (w przyblizeniu) w momencie skladania petycji przez mame w roku 1998 okres oczekiwania wynosil 5.5 roku .obecnie mija mi juz 7 lat i nadal czekam????? bede bardzo wdzieczny za jakakolwiek informacje , dziekuje i pozdrawaim--krzysiek z chicago Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted July 13, 2005 Report Share Posted July 13, 2005 tu sobie sprawdzaj http://www.prawoimigracyjneusa.com/Rozpatr...0petycji%20.htm Family Second Preference, 2 B: F2B - 01 STYCZNIA 1996 : niezonaci synowie oraz niezamezne corki ( w wieku powyzej 21 lat ), ktorych przynajmniej jedno z rodzicow ma ‘zielona karte' oraz Family Fourth Preference: F4 - 08 WRZESNIA 1993 : siostry oraz bracia obywateli Stanow Zjednczonych ( obywatel musi miec ponad 21 lat aby moc zaczac sponsorowac ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek! Posted July 14, 2005 Author Report Share Posted July 14, 2005 Bardzo dziekuje za odpowiedz oraz za linka do danej strony ............wiec pozostalo mi jeszcze okolo 3 lat ................mam nadzieje ze po tych trzech latach nie przedluzy sie o kolejne 2 ...............jeszcze raz dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.