Skocz do zawartości

dokumenty do slubu w USA..

aloo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prosze o odpowiedz co trzeba spelnic, zeby wziac slub z obywatelem amerykanskim na terenie Stanow Zjednoczonych? Jakie dokumenty musze zabrac z Polski? Czy duza przeszkoda w urzedzie bedzie to, ze nie znam jezyka angielskiego??? Jak dlugo trwa zalatwianie formalnosci?

.....pozdrawiam... ola

Napisano

heheheehe....

...on zna polski i po polsku do mnie mowi.Ja sie ucze, ale to dopiero poczatki...

Czy mozecie mi powaznie odpowiedziec na pytanie?

Napisano
Jakie dokumenty musze zabrac z Polski?

Metryka, paszport...

Swoja droga nie rozumiem - albo rozwazasz to na razie czysto teoretycznie, albo... dlaczego Twoj przyszly maz nie moze sprawdzic tej informacji bezposrednio na miejscu? :D

Napisano

Czy mozesz podawac troszke dokladniejsze linki? :D Bo te strone wiele osob zna, ale raczej nie widze bezposrednio na niej informacji jakie dokumenty mialaby zabrac ze soba Ola i ile trwaja formalnosci itd.... A zreszta nie wiem czy to USCIS decyduje jakich papierow wymaga sie np. w Las Vegas. :oops:

A propos Nevady: tutaj - http://www.insidervlv.com/marriage.html jest napisane w jaki sposob mozna pobrac sie w Vegas... Marriage License zdobedzie sie w godzine lub nawet krocej. Nie wiemy jednak gdzie Ola zamierza sie pobrac. ;)

Ola - o ile dobrze rozumiem - pyta o to czego potrzebuje do zawarcia slubu, a nie o to co ma robic pozniej i jak regulowac swoj status. 8) Nie zapytala takze jaka wartosc mialby ow slub dla polskiego USC...

Napisano
ok Chomik,ale to zalezy gdzie ten slub czy w urzedzie czy tez w kosciele?

OK, ale zalozylem, iz Ole interesuje najpierw (lub tylko, nie wchodze w szczegoly) slub w urzedzie, bo slubu koscielnego nie zalatwi, nie zorganizuje tak szybko jak cywilnego. Zreszta... poczekajmy, moze sie zjawi i napisze co o tym wszystkim sadzi. :D My mozemy spekulowac, a nie wiemy ani na jakich zasadach ma wyjechac do USA, ani co planuje, ani... nic nie wiemy. :roll:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...