marcel222 Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam ! Planuję wyjechać do usa na święta bożego narodzenia około 2 tyg max ale nie wiem czy dostanę wizę B-2 Mam zamiar odwiedzić wujka który w przyszłym roku wraca na stałe do pl, zaproszenie od wujka mam, mój brat był w usa jakieś 10 lat wstecz wrócił o czasie, od 1.5 miesiąca prowadzę własną działalnosć (serwis komputerowy) wykształcenie średnie (technikum informatyczne)mam 24 lata, czy mam szansę aby dostać wizę czy nie jak uważacie ?
Magda10 Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Aaaa. Skoro na święta to na pewno dostaniesz. Bo jeżeli w innym terminie to musisz poczytać forum. Jest tu milion odpowiedzi co kto myśli o takim przypadku jak Twój.
marcel222 Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Mam nadzieję że dadzą .Na rozmowe z konsulem mam zamiar umówić się na koniec września ponieważ wyczytałem gdzieś na stronie ambasady że o wizę b-2 należy się starać minimum 3 miesiące przed planowanym wyjazdem. I jeszcze jedno co warto zabrać ze sobą na rozmowę aby skłoniło konsula do pozytywnej decyzji ?
Magda10 Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Im wcześniej dostaniesz wizę tym taniej kupisz bilet (chyba tylko takie uzasadnienie tych 3 m-cy). Konsul swoją decyzję operal będzie na wyniku rozmowy z Tobą. O żadne dodatkowe dokumenty zapewne nawet nie zapyta.
KaeR Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Nie ma, że 3 miesiące są wymagane. Możesz iść i na tydzień przed. Chodzi jednak głównie o możliwość kupna biletów i zorganizowania wyjazdu.
Lx13 Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Tak z ciekawości, po co ci zaproszenie?
marcel222 Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Lx13 A nie jest to wymagane ? to mój pierwszy osobisty kontakt z tematem wiz i nie jestem zorientowany jak to teraz wygląda, wiem o tym że jak brat jechał do usa to miał zaproszenie.
Tyler Durden Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Aaaa. Skoro na święta to na pewno dostaniesz. Bo jeżeli w innym terminie to musisz poczytać forum. Jest tu milion odpowiedzi co kto myśli o takim przypadku jak Twój. Istnieją jakieś konkretne argumenty na poparcie tego, że w okresie przedświątecznym konsulowie chętniej przyzjaną wizy ? Pytam, ponieważ również mam zamiar wybrać się do USA pod koniec roku, na przerwę świąteczną i sylwestra/nowy rok.
haneczka019 Napisano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2015 Lx13 A nie jest to wymagane ? to mój pierwszy osobisty kontakt z tematem wiz i nie jestem zorientowany jak to teraz wygląda, wiem o tym że jak brat jechał do usa to miał zaproszenie. Nie jest wymagane .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.