Skocz do zawartości

Pytanie;d

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytałem na tym forum o pewnej kobiecie która 3 raz leciała do usa i za 3 razem wzięła kota i ja nie wpuscili, jest to w archiwum. Moja żona ma zielona kartę i faktycznie lecimy na miesiąc tylko ale uparla się żeby wziąść swojego psa, mały york i tak myślę że obrazu urzędnik pomyśli ze coś nie tak jest i mam pytanie jak to jest podczas odprawy bo tak sobie myślę żeby podejść do urzędnika osobno np. Ja bym pierwszy przeszedł a potem żona lub na odwrót, we wniosku wpisałem ze lecę z zona razem i urzędnik będzie miał te dane z wniosku u siebie tam na lotnisku?? Macie jakieś opinie na mój temat,

Napisano

Kolego, zona na lotnisku idzie do kolejki dla obywateli i rezydentów a teraz to może iść nawet do maszyny ktora automatycznie ja obsłuży. Ty walisz prosto do kolejki tzw reszta swiata. I nie ma zmiłuj.

Napisano

Dzięki za info to dobrze raczej, a jak mogę coś powiedzieć od siebie to w tym momencie Nie rozumiem po co te wizy skoro i tak musimy rozmawiać z urzędnikiem który decyduje o tym czy przejdziemy czy nie w wiec np. Czechy którzy nie potrzebują wiz idą tym samym systemem co Polacy bo i tak urzędnik decyduje podsumowując to z tego wynika ze z polski robią kraj trzeciego świata bo tyle jest zachodu w polskiej ambasadzie żeby dostać tylko pozwolenie na to by wsiąść do samolotu i wylądować na lotnisku w usa, dobrze pisze czy nie?

Napisano

dobrze pisze czy nie?

Nie, bo ESTA tez ma oplaty i resjestracje. Poza tym szanse, ze Cie zawroca jesli posiadasz wize i nie nigdy nie przegiales paly sa bardzo niskie.

Napisano

ESTA za pierwszym razem idzie tam gdzie wszyscy, dopiero za drugim przylotem idzie tam gdzie Kanadyjczycy, obywatele i stali rezydenci

A po za tym, wiza pół roku, esta tylko 3 miesiące :]

Napisano

Esta za drugim przylotem tez musi przejść urzędnika który zawsze może zatrzymać i nie wpuścić. Szanse dużo mniejsze ale jednak ;-)

Gdyby Polacy nie oszukiwali i wracali o czasie oraz gdyby nie oszukiwali starając sie o wizy jeszcze w Polsce to nie było by tego całego cyrku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...