Skocz do zawartości

KASANGA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A co ma wiza do wpuszczania? Wiza pozwala Ci stanac przed urzednikiem w USA, ale nie oznacza, ze na 100% do stanow wjedziesz.

wiem o tym niczym nowym nie zabłysnąłeś.... Dlatego jest to strata czasu i kasy tłumaczenie się przed konsulem i za wszelki sposób udowadnianie związków z Polską... Z tego wszystkiego wynika że za Chiny ludowe nie da sie udowodnić że nie jest się nielegalanym imigrantem czy masz kase , czy masz firmę czy nie masz nic ... Jak konsul bedzie mial dobry humor to przyzna wizę osobie która nie pracuje nie ma kasy itd co było juz 500razy wałkowane w tym temacie...

loteria i tyle

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

wiem o tym niczym nowym nie zabłysnąłeś.... Dlatego jest to strata czasu i kasy tłumaczenie się przed konsulem i za wszelki sposób udowadnianie związków z Polską... Z tego wszystkiego wynika że za Chiny ludowe nie da sie udowodnić że nie jest się nielegalanym imigrantem czy masz kase , czy masz firmę czy nie masz nic ... Jak konsul bedzie mial dobry humor to przyzna wizę osobie która nie pracuje nie ma kasy itd co było juz 500razy wałkowane w tym temacie...

A Tobie sie mowi juz setny raz, ze zarobki i pieniadze, to nie wszystko. Liczy sie kto stoi w okienku, ale oczywscie, poniewaz to spotkalo Ciebie, to latwiej przyjac, ze to loteria niz to, ze sie pasuje do profilu nielealnego imigranta... lub terrorysty. :) Ja to rozumiem. Ty wielki pan, z przenikliwa ocena Bliskiego Wschodu, w garniturze nie dostal wizy, a koles bez pracy i kasy dostal. Skandal.

Napisano

A Tobie sie mowi juz setny raz, ze zarobki i pieniadze, to nie wszystko. Liczy sie kto stoi w okienku, ale oczywscie, poniewaz to spotkalo Ciebie, to latwiej przyjac, ze to loteria niz to, ze sie pasuje do profilu nielealnego imigranta... lub terrorysty. :) Ja to rozumiem. Ty wielki pan, z przenikliwa ocena Bliskiego Wschodu, w garniturze nie dostal wizy, a koles bez pracy i kasy dostal. Skandal.

A jakie to ma znaczenie kto stoi przy okienku?? to była przenośnia że podchodzi facet z brodą wyglądający jak bin laden i dostaje wizę zważywszy na fakt zagrożenia terroryzmem... Tak jak już wspominałem wytłumacz mi jedną rzecz skoro nie jest to loteria... kolezanka odwołała się pomimo ze ponoc nie można się odwoływać i po miesiącu dostała wizę... więc co się zmieniło w jej życiu... uwazali ja za nielegalną imigrantkę i po miesiącu raptem okazało się że nią nie jest tak? dziwny zbieg okoliczności... Nie loteria? a co przypadek??

Napisano

A jakie to ma znaczenie kto stoi przy okienku?? to była przenośnia że podchodzi facet z brodą wyglądający jak bin laden i dostaje wizę zważywszy na fakt zagrożenia terroryzmem... Tak jak już wspominałem wytłumacz mi jedną rzecz skoro nie jest to loteria... kolezanka odwołała się pomimo ze ponoc nie można się odwoływać i po miesiącu dostała wizę... więc co się zmieniło w jej życiu... uwazali ja za nielegalną imigrantkę i po miesiącu raptem okazało się że nią nie jest tak? dziwny zbieg okoliczności... Nie loteria? a co przypadek??

Z Toba sie nie da dyskutowac. Koles z broda jak bin laden=terrorysta?

Ja sie bardziej czuje zagrozony idiotami wjezdzajacymi do USA.

Napisano

Z Toba sie nie da dyskutowac. Koles z broda jak bin laden=terrorysta?

Ja sie bardziej czuje zagrozony idiotami wjezdzajacymi do USA.

a z tobą sie da?? nazywasz mnie bucem... na jakiej podstawie? tylko dlatego że mam własne zdanie na temat wiz i konsula?? a ja niestety czuję się zagrożony imigrantami z syrii ponieważ isis już opublikowalo material że terroryści zostaną wmieszani w tłum imigrantów... Dlatego tak sobie pozwolilem napisać ze konsul nie widzi zagrożenia ze strony pana z syrii i przyznaje mu wizę a Polakowi nie... Trudno jego wybor.... Czemu moja kolezanka dostała wize po odwolaniu się do ambasady wytłumacz mi? uważali ja za nielegalnego imigranta a jednak zmienili zdanie a nic w jej życiu się nie zmieniło

Napisano

a ja niestety czuję się zagrożony imigrantami z syrii ponieważ isis już opublikowalo material że terroryści zostaną wmieszani w tłum imigrantów... Dlatego tak sobie pozwolilem napisać ze konsul nie widzi zagrożenia ze strony pana z syrii i przyznaje mu wizę a Polakowi nie...

WTF? To ktos, kto wlasnie przyjechal jako uchodzca z Syrii idzie do konsulatu po wize turystyczna do USA?

Czy Ty w ogole masz pojecie kto mieszkal w Syrii przed wojna?

Napisano

WTF? To ktos, kto wlasnie przyjechal jako uchodzca z Syrii idzie do konsulatu po wize turystyczna do USA?

Czy Ty w ogole masz pojecie kto mieszkal w Syrii przed wojna?

tak mam pojęcie kto mieszkał mówię o muzułmanach nie ważne z jakiego kraju czy to pakistan, syria, liban nie obchodzi mnie to ... po prostu po tych atakach jestem wyczulony i obawiam się takich osób sorry ale taka prawda... Dlatego napisałem że pan konsul nie obawia się wpuszczenia biednego studenta z Pakistanu który wysadzi pól dzielnicy w powietrze a obawia się Polaka.... No ale jego wybór.... A co do mojej koleżanki to jakoś nie zabrałeś głosu.... Czyż to nie loteria??

Napisano

tak mam pojęcie kto mieszkał mówię o muzułmanach nie ważne z jakiego kraju czy to pakistan, syria, liban nie obchodzi mnie to ... po prostu po tych atakach jestem wyczulony i obawiam się takich osób sorry ale taka prawda... Dlatego napisałem że pan konsul nie obawia się wpuszczenia biednego studenta z Pakistanu który wysadzi pól dzielnicy w powietrze a obawia się Polaka.... No ale jego wybór.... A co do mojej koleżanki to jakoś nie zabrałeś głosu.... Czyż to nie loteria??

Do tej pory bylo smiesznie, teraz widac, ze ty tak na powaznie. You can't fix stupid. Tak jak w realnym swiecie bym sie grzecznie pozegnal i wyszedl, jakby pojawil sie ktos taki jak ty. Z mojej strony EOT i polecam sprawdzic ilu biednych studentow z Pakistanu wysadzilo sie w USA. Polecam tez sprawdzic czym sie rozni nielegalna imigracja od terroryzmu.

Napisano

Do tej pory bylo smiesznie, teraz widac, ze ty tak na powaznie. You can't fix stupid. Tak jak w realnym swiecie bym sie grzecznie pozegnal i wyszedl, jakby pojawil sie ktos taki jak ty. Z mojej strony EOT i polecam sprawdzic ilu biednych studentow z Pakistanu wysadzilo sie w USA. Polecam tez sprawdzic czym sie rozni nielegalna imigracja od terroryzmu.

Ale ja tylko i wyłącznie podałem przykład studenta z pakistanu nie mowiłem że akurat on dokonał zamachu ... Zamachu dokonali m.in. bracia z czeczenii w bostonie..... Widzę że wszystko bierzesz do siebie tak samo zarzucając mi że nie wiem co to nielegalana imigracja a terroryzm... A masz 100% pewnośc że nielegalny imigrant z bliskiego wschodu nie jest terrorystą??? Podam przyklad mam kolege który był na misji w afganistanie nie daleko nich zauważyli staruszkę która niby coś tam dziabała w jakimś ogródku co sie okazało była cała poobklejana ładunkami.... nie znasz nawet dnia ani godziny i nawet się nie spodziewasz że może to być staruszka... ale koniec na temat muzułmanów... Wypowiesz się na temat mojej koleżanki przeciez jesteś specem od wiz i konsulatów

Idźcie panowie na spacer. Piękna pogoda się zapowiada. Każde państwo totalitarne stosuje własne zasady w wielu ddziedzinach uznając je za jedynie słuszne.

ja za pól godziny wybieram się na spacer i piwko dobry pomysł nie wiem jak szanowny pan KaeR czy nadal będzie mnie wyzywal od buców

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...