anetaa894 Napisano 28 Października 2015 Zgłoś Napisano 28 Października 2015 Mam pytanie a mianowicie jaki jest czas oczekiwania na staly pobyt w kategorii F2B? Moi rodzice złożyli w październiku 2013 roku papiery na zielona karte. Sprawdzam w visa bulletin ale nie wiem do ktorej tabletki mam patrzyć czy do A czy B ? Bo widze ze istnieja dwie rozne tabelki i z róznymi datami. Dziekuje za odpowiedz
kzielu Napisano 28 Października 2015 Zgłoś Napisano 28 Października 2015 Mam pytanie a mianowicie jaki jest czas oczekiwania na staly pobyt w kategorii F2B? Moi rodzice złożyli w październiku 2013 roku papiery na zielona karte. Sprawdzam w visa bulletin ale nie wiem do ktorej tabletki mam patrzyć czy do A czy B ? Bo widze ze istnieja dwie rozne tabelki i z róznymi datami. Dziekuje za odpowiedz Nie kapuje pytanie - piszesz ze jestes w F2B to patrzysz do F2B dla Europy. Na listopad jest 08Feb09. Czas oczekiwania jest zasadniczo nie do przewidzenia, zakladajac ze bedzie szlo "liniowo" to ok 4 lat jeszcze - moze isc szybciej, moze isc wolniej albo moze nastapic retrogresja. Jak sie pojawil data rowna lub wieksza (starsza) niz Ta z twojej petycji, to wtedy bedziesz mogla wystapic o wize. Wczesniej NVC da znac. Gdyby bylo F2A to Twoja PD (zakladajac ze jest z 2013) juz dawno bylaby current. Oczywiscie w F2B bedziesz o ile pozostaniesz niezamezna.
anetaa894 Napisano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2015 Dziekuje za odpowiedz po prostu chciałam sie upewnić czy dobrze patrze na te tabelki . Jesli do tej pory bym wzieła ślub to prawda jest , że papiery na zieloną kartę przepadaja ?
Joanna30 Napisano 28 Października 2015 Zgłoś Napisano 28 Października 2015 Tak. Rodzice zielonokartkowcy mogą sponsorować tylko dzieci stanu wolnego. Ale jeśli zostaną obywatelami, to wtedy możesz wziąć ślub. Bo obywatele mogą sponsorować dzieci w związkach małżeńskich.
anetaa894 Napisano 28 Października 2015 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2015 Tak. Rodzice zielonokartkowcy mogą sponsorować tylko dzieci stanu wolnego. Ale jeśli zostaną obywatelami, to wtedy możesz wziąć ślub. Bo obywatele mogą sponsorować dzieci w związkach małżeńskich. I potem znow trzeba czekac tyle lat na stały pobyt ?
kzielu Napisano 28 Października 2015 Zgłoś Napisano 28 Października 2015 I potem znow trzeba czekac tyle lat na stały pobyt ? Trzeba, w dodatku kategoria sie zmienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.