Skocz do zawartości

Wiza F2B

anetaa894

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie a mianowicie jaki jest czas oczekiwania na staly pobyt w kategorii F2B? Moi rodzice złożyli w październiku 2013 roku papiery na zielona karte. Sprawdzam w visa bulletin ale nie wiem do ktorej tabletki mam patrzyć czy do A czy B ? Bo widze ze istnieja dwie rozne tabelki i z róznymi datami. Dziekuje za odpowiedz

Napisano

Mam pytanie a mianowicie jaki jest czas oczekiwania na staly pobyt w kategorii F2B? Moi rodzice złożyli w październiku 2013 roku papiery na zielona karte. Sprawdzam w visa bulletin ale nie wiem do ktorej tabletki mam patrzyć czy do A czy B ? Bo widze ze istnieja dwie rozne tabelki i z róznymi datami. Dziekuje za odpowiedz

Nie kapuje pytanie - piszesz ze jestes w F2B to patrzysz do F2B dla Europy. Na listopad jest 08Feb09. Czas oczekiwania jest zasadniczo nie do przewidzenia, zakladajac ze bedzie szlo "liniowo" to ok 4 lat jeszcze - moze isc szybciej, moze isc wolniej albo moze nastapic retrogresja. Jak sie pojawil data rowna lub wieksza (starsza) niz Ta z twojej petycji, to wtedy bedziesz mogla wystapic o wize. Wczesniej NVC da znac.

Gdyby bylo F2A to Twoja PD (zakladajac ze jest z 2013) juz dawno bylaby current. Oczywiscie w F2B bedziesz o ile pozostaniesz niezamezna.

Napisano

Tak.

Rodzice zielonokartkowcy mogą sponsorować tylko dzieci stanu wolnego.

Ale jeśli zostaną obywatelami, to wtedy możesz wziąć ślub.

Bo obywatele mogą sponsorować dzieci w związkach małżeńskich.

Napisano

Tak.

Rodzice zielonokartkowcy mogą sponsorować tylko dzieci stanu wolnego.

Ale jeśli zostaną obywatelami, to wtedy możesz wziąć ślub.

Bo obywatele mogą sponsorować dzieci w związkach małżeńskich.

I potem znow trzeba czekac tyle lat na stały pobyt ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...