Skocz do zawartości

Affidavit Of Support, Czy Taki Zestaw Dokumentow Wystarczy

ntier

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, prosze o zerkniecie okiem czy czegoś nie brakuje w zestawie Affidavit Of Support. Sytuacja dotyczy kategori rodzinnej, petitioner jest na emeryturze - ma niewsytarczajace dochody. Sponsor dodatkowy pracuje i ma wystarczajace dochody z pracy. Czy wystarczy taki zestaw dokumentow? A moze jest cos niepotrzebnego

Primary
I-864 Form
Social Security Benefits Statement
Passport photocopy

Joint
I-864 Form
IRS Tax Transcript
Paystubs OR Employment Letter
Passport photocopy

Napisano

Brakuje tax returns petitionera. Mimo że nie ma wystarczających zarobków, cały czas musi udowodnić że sur rozlicza z IRS.

Dzieki. Petitioner nie skladal deklaracji podatkowych, z tego co pamietam nie bylo potrzeby bo wyplaty z Social Security byly jedynym zrodlem dochodu i nie przekraczaly jakiegos progu chyba $25k

Napisano

Dzieki. Petitioner nie skladal deklaracji podatkowych, z tego co pamietam nie bylo potrzeby bo wyplaty z Social Security byly jedynym zrodlem dochodu i nie przekraczaly jakiegos progu chyba $25k

To musi zalaczyc wyjasnienie dlaczego nie musial skladac - w przeciwnym wypadku dostanie RFE.

Napisano

Witam.

Po dlugim buszowaniu w internecie znalazlem dobre forum ::))

A wiec do tematu.

Sponsoruje rodzine na GC i mam problem tak jak wiekszosc ludzi ze Sponsorem. Rozliczam sie ze smiesznej kwoty i to mi blokuje. Wspomne ze juz wszyskie opaty dokonalem.

Czy moge wpisac do Formy I 864 majatek z Polski, tj nieruchomosci, dzialki, samochody, lokaty itp.Czy moze to urzednik emigracyjny zaakceptowac?

Pytalem sie wsrod znajomych odnosnie sponsora ale nikt nie moze byc gdyz kazdy jest nielegalnie :(

Czy ma ktos namiary kto by zechcial cos zarobic.

Prosze o info

Napisano

Majątek w PL - generalnie nie. Zarobić ? Trzeba być skończonym idiota żeby podjąć się sponsorowana obcego człowieka.

Samo sedno, to samo miałem na myśli, tylko brakowało mi odwagi tak to wyrazić.

Napisano

Ja jak bym miał komuś pomóc to bym pomógł nawet obcej osobie.

W sponsoringu? Musisz żartować. Podżyrowałbys obcej osobie kredyt?

Napisano

Ja jak bym miał komuś pomóc to bym pomógł nawet obcej osobie.

To świetnie, ale albo zupełnie nie rozumiesz o czym piszesz albo patrz określenie z mojego poprzedniego postu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...