sly6 Napisano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2015 olx jak nie masz 12 lat nauki to wtedy bedzie koniec z loteria z braku matury-zalezy kiedy konczylas nauke mowisz koszt,w dziale emigracja-zielona karta masz temat duzo jak pisal jeden uzytkownik jak go Ojciec sciagal,jakie sa formularze potrzebne,pozniej w google wpiszesz te formularze i zobaczysz jaki bedzie koszt,pamietaj o kosztach dla meza-dziecka-dzieci.
olx Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2015 Sly6 -- Pisałes ze by można bylo wziaść udział w losowaniu trzeba miec 12 lat nauki. Jeśli chodzi o moja edukację to mam 8 lat podstawówki 2 lata liceum i 2 studium policealnego .. Jesli chodzi o liceum nie jestem pewna czy było to 2 czy 1,5 letnie muszę sprawdzic bo bylo to dawno i nie pamiętam . Nie zdawałam matury a ostatnia szkole skończyłam 5 lat temu. Mąż natomiast ma wykształcenie zawodowe więc nie moze wsiąść udziału w loterii .Czy ja sie kwalifikuje?czy to problem ze ostatnia szkole ukończyłam 5 lat temu? Co do tego co wyżej pisałes oodnośnie postu w ktorym ojciec ściągał syna oczywiscie przejrze jak tylko znajdę chwilę wolnego czasu . Dziękuje raz jeszcze .Sly6 chciałam do Ciebie wyslac wiadomość na priv ale pisalo ze nie można a czemu tak ?
glimi Napisano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2015 Nie ma znaczenia czy szkole konczylas 5,10 czy 20 lat temu. Jezeli liceum to bylo 1.5 letnie(pierwsze i tak slysze o czyms takim) to tez niestety sie nie lapiesz bo musi byc 12 klas
olx Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 dzięki za odpowiedź zapomniałam ze skończyłam jeszcze szkole zawodową 3letnia wiec do losowania sie łapie . Szkoda ze az tyle lat sie czeka jak sie kogoś ściąga. Chciała bym mieszkać w Usa bardzo ale tylko będąc legalnie a innej opcji niema.
Joanna30 Napisano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 Ukończenie zawodówki nie kwalifikuje do loterii. Nie chodzi o to, żeby chodzić do szkoły przez minimum 12 lat, tylko o to, żeby ukończyć 12-letni cykl nauczania. Czyli (kiedyś): - 8 klas podstawówki - 4 klasy liceum Czyli (teraz, póki co): - 6 klas podstawówki - 3 klasy gimnazjum - 3 klasy liceum
glimi Napisano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2015 do tego mozna dorzucic jeszcze szkole policealna ktora ma prawa szkoly publicznej.
olx Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2015 sprawdziłam i podstawówki 8l i liceum 3l i studium policealne 2 . Wiec jest ok . Jeszcze raz Wam dziękuje za pomoc
Joanna30 Napisano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2015 Jest ok? Wydaje mi się, że szkoła polcealna nie wlicza się do średniego wykształcenia. Jak to możliwe, że miałaś 3-letnie liceum? Po 8-letniej podstawówce? Nie musiałaś niczego uzupełniać i zaliczyli Ci podstawówkę jako podstawówkę i gimnazjum?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.