kopan Napisano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2016 Witam. Szybciutkie pytanko. Wiem ze temat juz ponawial sie na forum z tym Byly to tylko rozmowy nie poparte faktami. Wiem jakie sa obowiazki posiadacza GC inzgadzam sie s nimi w 100%. Sam mieszkam na stale w USA wiec nie ma problemu ale chcialbym zapytac czy jest ktos na forum kto sam mial GC lub ma kogos w rodzinie kto mial GC, nie mieszkal w US na stale, latal tu 2 razy w roku, nie byl poza Stanami ponad 6 miesiecy ii staral sie ja przedluzyc po 10 latach. Chodzi mi o konkretne przyklady. Zdaje sobie sprawe ze taka osoba kwalifikuje sie do odebrania jej GC ale jak wiemy rozne historie sie zadarzaly. Niektorym dawalin ostrzezenia ze tak nie wolno a niektorzy przez 10 lat tak jezdza bez problemow. Czytam forum wiem jak to powinno wygladac wiec prosze o ewentualne przypadki z ktorymi sie zerkneliiscie.
jkb Napisano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2016 Wysylasz forme I-90 z odpowiednia oplata i juz.
sly6 Napisano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2016 Gorzej może być kiedys z tym obywatelstwem tutaj lepiej się temu przyglądają i to ze ktos dostał GC nie oznacza nic Tak samo kiedyś na granicy może być różnie A narazie jak jkb pisze należy zrobić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.