Skocz do zawartości

Porod A Ubezpieczenie

justa1658

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem w USA na wizie turystycznej i jestem w ciazy, dostalam tymczasowe ubezpieczenie na czas ciazy i powiedzieli mi ze w szpitalu na czas porod moge dostac Emergency Medicaid, wiec za porod tez nie zaplace.

Moj narzeczony jest rezydentem pracuje i ma ubezpieczenie, zastanawiamy sie czy wziazc slub jeszcze dopoki jestem tutaj legalnie czy juz po tym jak urodzi sie dziecko (ja bede juz wtedy nielegalnie), czy jest jakis sposob jezeli wezmiemy slub ze on dolaczy mnie do swojego ubezpieczenia? Jezeli nie czy jest mozliwosc ze to jemu wysla rachunek za koszty pobytu w szpitalu?

Napisano

Zdajesz sobie sprawe z tego, ze jezeli twoj narzeczony na zielonej karcie chce cie sponsorowac to musisz caly czas utrzymywac legalny status. Czas oczekiwania na Zielona Karte przez wspolmalzonka rezydenta to dobre kilka lat (okolo 4-5 lat).

Napisano

Oczywiście że mogą mu wyslac rachunek i mam nadzieję że tak zrobia. Nie dość że anchor baby to jeszcze próba oszustwa i użycia medicaid z m.in. moich podatków.

Napisano

Z tym czekaniem to jest różnie.czasami jest i pól tora roku.

Co do tymczasowego ubezpieczenia to masz je z zPolski czy jak?

Niech Twój partner dowie sie w jego ubezpieczalni czy takie cos wyjdzie.

Napisano

Szczerze mowiac nie staram sie o zielona karte, nie mam mozliwosci zeby zostac legalnie w Stanach przez kilka lat, szukalismy juz roznych rozwiazan, ale nie mamy innej opcji, moj narzeczony jest z Ameryki Poludniowej, mamy zamiar wrocic do Europy za 4 lata kiedy on dostanie juz obywatelstwo i bedziemy kilka lat po slubie wtedy on bedzie mogl sie starac o rezydencje w Polsce. Na chwile obecna nie mamy innej opcji bo nie wyobrazam sobie czekania 4-5 lat na zielona karte sama z dzieckiem w Polsce... Ubezpieczenie dostalam na miejscu, zglosilam sie do kliniki zeby zapisac sie do lekarza i mnie skierowali od razu do pracownika socjalnego i dali mi tymczasowe ubezpieczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...