Joanna30 Napisano 1 Marca 2016 Zgłoś Napisano 1 Marca 2016 Mam pytanko... Ponieważ wypożyczamy auto w LA a oddajemy w Miami, to musimy zapłacić dodatkowe koszta - one-way fee. I teraz mamy takie info, że to one-way fee (w zależności od wypożyczalni) wynosi jakieś $400 + tax. Czy ktoś z Was jest tak mądry i mógłby mi powiedzieć, jaka będzie wysokość tego podatku? Jaki to procent? Z góry dziękuję za odpowiedzi
kzielu Napisano 1 Marca 2016 Zgłoś Napisano 1 Marca 2016 Mam pytanko... Ponieważ wypożyczamy auto w LA a oddajemy w Miami, to musimy zapłacić dodatkowe koszta - one-way fee. I teraz mamy takie info, że to one-way fee (w zależności od wypożyczalni) wynosi jakieś $400 + tax. Czy ktoś z Was jest tak mądry i mógłby mi powiedzieć, jaka będzie wysokość tego podatku? Jaki to procent? Z góry dziękuję za odpowiedzi Zwykly podatek stanowy - zaleznie czy policza w CA (7.5% zdaje sie) czy w FL (6%).
Rademedes Napisano 2 Marca 2016 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Spore koszty. Sprawdzalas jakies mniejsze wypozyczalnie? Ostatnio udalo mi sie dosc tanio wypozyczyc autko z Sixt. Pamietaj, tez o tym, ze mozesz sie z nimi targowac - z tym, ze to dziala najlepiej jak pojdziesz do konkretnej lokalizacji.
Joanna30 Napisano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Ostatecznie wypożyczyłyśmy w National. Ford Escape lub podobny. Wyszło nas to niecałe 3 900 złotych. Plus te $399 + tax płatne na miejscu. Cykory jesteśmy i nie chciałyśmy szukać dopiero po przyjeździe Ale za wskazówkę dziękuję Może kiedyś się przyda.
ZielonyTomek Napisano 2 Marca 2016 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Jak juz macie rezerwacje, to po przyjeździe mozna negocjować lepsze autko. Czasami w cenie, lub z niewielka dopłata.
Joanna30 Napisano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Lepsze czyli jakie? Ładniejsze? Wygodniejsze? Większe? Sorry za pytania, ale nie znam się
KaeR Napisano 2 Marca 2016 Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 Lepsze czyli jakie? Ładniejsze? Wygodniejsze? Większe? Sorry za pytania, ale nie znam się Czesto oferuja upgrade o klase wyzej, ale czasem sie nie da, bo jesli chcesz minivan, to przeciez do sportowego sie nie zmiescicie. Upgrade jest czesto jak ktos wypozycza z dolnej lub sredniej polki. Zreszta mi sie raz zdarzylo, ze mialem zarezerwowanego minivana, przyjezdzam a tu mi mowia, ze mi odstawili na bok sportowe auto. Niestety potrzebowalem wieksze auto do przewozu pakunkow i musieli sciagac z innej wypozyczalni minivana.
Joanna30 Napisano 2 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2016 No właśnie my już potrzebujemy większego, a tu się chyba nie bardzo da znaleźć coś lepszego. Nie wiem, nie znam się. Może spróbujemy coś targować na miejscu
ZielonyTomek Napisano 3 Marca 2016 Zgłoś Napisano 3 Marca 2016 No tutaj to juz jest kwestia upodobań. My bylismy we 2 plus 6 mies dziedzko, rezerwacja na malego SUV, a dostalismy po małych peltraktacjach Forda Expedition. Przyzwyczajony jestem do standardu EU wiec bałem sie ze zgubimy naszeg smerfa gdzies )))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.