traper Napisano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 Mysle, ze mozesz to zrobic tez dla dziewczyny. To jest kwestia wygody raczej, bo nie trzeba robic jednej rzeczy dwa razy, ale ogolnie jak jestescie tylko we dwojke to nie ma jakos duzego problemu zrobic to oddzielnie. Do mojej rodziny rowniez wliczala sie dziewczyna mojego brata, ktora teoretycznie rodzina jeszcze nie jest. ;> No okazuje się, że nie mogę, dowiedziałem się u źródła. Co więcej, wspólna rozmowa też jest niepewna, wszystko zależy od decyzji konsula :/ Ciekawie będzie wyglądać jej próba wytłumaczenia do kogo jedzie
ilon Napisano 7 Marca 2016 Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 To dziwnie, nie pisalabym tak gdybym sama tak nie robila. Wszystkim osobom wypelnialam DS-y i uzywalam tej family application, wszystkim pisalam te same osoby towarzyszace we wniosku. Problemu zadnego nie bylo ani z aplikacjami, ani w konsulacie. Brat podszedl ze swoja dzieczyna i moja mama do jednego okienka. Wszyscy wizy dostali. Poza tym ludzie podchodza ze znajomymi, z osobami z ktorymi razem podrozuja i nie ma zadnych problemow.
traper Napisano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 To dziwnie, nie pisalabym tak gdybym sama tak nie robila. Wszystkim osobom wypelnialam DS-y i uzywalam tej family application, wszystkim pisalam te same osoby towarzyszace we wniosku. Problemu zadnego nie bylo ani z aplikacjami, ani w konsulacie. Brat podszedl ze swoja dzieczyna i moja mama do jednego okienka. Wszyscy wizy dostali. Poza tym ludzie podchodza ze znajomymi, z osobami z ktorymi razem podrozuja i nie ma zadnych problemow. OK, ale to Kraków tak? Do Wawy dzwoniłem.. Może tylko tak powiedzieli i na miejscu to się załatwia
Lx13 Napisano 7 Marca 2016 Zgłoś Napisano 7 Marca 2016 Wypełniacie razem, umawiacie sie na podobna godzinę. Wchodzicie razem i razem podchodzicie do okienka. Oczywiście istnieje jakaś tam szansa ze konsul nie pozwoli, ale z samego forum dowiesz sie ze tak sie nie stanie.
traper Napisano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 To wniosek poszedł i jest termin spotkania. Co do dokumentów: czytałem, że wyciąg z konta już nie jest konieczny? Zaświadczenie o zarobkach wystarczy? A jeśli chodzi o samą rozmowę to biorą te dokumenty na początku czy się o nie pytają? Chodzi mi o to czy jest taka sytuacja, że chcą na coś papier a ja mówię, że nie mam?
ilon Napisano 20 Marca 2016 Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 Jak sie zapytaja to pokazujesz. Wiec teoretycznie warto cos takiego miec ze soba. Ja bym tam wziela i wyciag z konta i zaswiadczenie o zarobkach tak na wszelko wypadek. Bo to, ze zarabiam iles kasy wcale nie znaczy, ze ja mam. ;D
traper Napisano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 OK, mam taki wyciąg z internetowego, ale tam jest lista wszystkich operacji z miesiąca czy dwóch. Czy jak wezmę w banku to będą tam salda, etc.?
ilon Napisano 20 Marca 2016 Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 Jak wezmiesz z banku to mozesz sobie wybrac czy chcesz z operacjami, czy tylko widok na wszystkie konta ktore posiadasz i ile na nich jest kasiurki. Przynajmniej tak jest w zachodnim.
traper Napisano 20 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2016 Jak wezmiesz z banku to mozesz sobie wybrac czy chcesz z operacjami, czy tylko widok na wszystkie konta ktore posiadasz i ile na nich jest kasiurki. Przynajmniej tak jest w zachodnim. OK. Tylko za bardzo ich nie zaskoczę bo to już koniec miesiąca
traper Napisano 21 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 21 Marca 2016 Tak teraz czytam opis na stronie ambasady, że nic nie można mieć: damska torebka też odpada? Ale chyba portfel i klucze w kieszeni można? I dla potwierdzenia, wspólną rozmowę deklaruje się na początku? W Warszawie też tak to działa?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.