Skocz do zawartości

Kilka Kwestii Związanych Ze Ślubem

janpalony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chodzilo mi bardziej o taka kwestie jak praca,rozliczanie sie z podatkami i domicyl jak Twoja przyszla zona za dlugo bedzie po za USA

to tez znasz? :) o tym dobrze poczytaj.

a co do slubu to mozesz brac slub wszedzie na terenie Unii ;) sa takie miejsca ze nie trzeba tylu papierkow i czas oczekiwania jest krotszy a slub dla Polski i USA tak samo sie liczy .. :)

o tak wiele jest historii ze ze ludzie lataja do pol roku tylko dlaczego sa czasami zdziwienie ze nie ktorym sie to nie udaje..nie kazdy bedzie miec tak samo.

slowa Kariny ,,lepiej byc przygotowanym na najgorsze i wiedziec jak z tego wyjsc :) niz byc zaskoczonym :)

Napisano

Grape-zaraz zaraz...jakie rozstanie po ślubie na wizie K1?! Nie rozumiem.

Sly6 - czyli po ślubie dajmy na to w PL z obywatelka USA nadal mogę jednakowo składać papiery o GC? Tak samo to wyglada?

I prosiłbym Cie o choćby lekkie rozwinięcie Twojego pierwszego akapitu. Generalnie moja kobieta na stałe mieszka w usa, poza wakacjami nigdzie nie wyjeżdża na dłużej, więc chyba mnie to nie dotyczy, ale jednak zainteresowales mnie.

Napisano

Na CR1 rozstanie :) czytales o tej kategorii wizowej?

Sly6 pisze o sytuacji kiedy Twoja wybranka przeprowadza sie do Polski, czy taka opcja Cie w ogole interesuje?

Napisano

Na CR1 rozstanie :) czytales o tej kategorii wizowej?

Sly6 pisze o sytuacji kiedy Twoja wybranka przeprowadza sie do Polski, czy taka opcja Cie w ogole interesuje?

Polska nie wchodzi w gre,inny kraj UE owszem,ale tylko w przypadku jeśli miałbym problemy z pobytem tutaj. Za wszelką cenę chcemy być razem i zdecydowaliśmy że zamieszkamy w usa, wostatczesci w UK

Napisano

Jesli chcecie mieszkac w USA to do wyboru, jak pisalam, macie dwie wizy: K1 lub CR1, rozwazcie plusy i minusy kazdej z nich i tego sie trzymajcie:) Ja Ci ogolnikowo wypisalam wady i zalety, znacznie wiecej info znajdziesz na visajourney.com

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...