Skocz do zawartości

Przelew Do Usa

now77ak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam chyba trywialne pytanie, ale trochę się zakręciłem.

Mam konto w kantorze Aliora. Mam odpowiednią liczbę punktów, bo dolary mam z wymiany ze złotówek właśnie w tym kantorze, więc przelew odpowiedniej kwoty mam "za darmo" (Tak przynajmniej jest napisane).

Chciałem to przetestować wysyłając choćby $5, ale w koncie docelowym (Bank of America) mam podane:

Account Number (12 cyfr),

ABA Routing Number (9 cyfr)

SWIFT code.

Natomiast w kantorze mam tylko pola: Imię nazwisko, Numer rachunku odbiorcy, Kwota, Tytuł.
Robił ktoś tak przelew? Można prosić o jakieś instrukcje?
Pozdrawiam,
PS. Banki w USA nie używają IBAN, tylko właśnie ABA routing number, a formularz do przelewu w Alior banki wygląda tak:Screen_Shot_2016_06_04_at_22_55_24.png

Napisano

Witam, mam chyba trywialne pytanie, ale trochę się zakręciłem.

Mam konto w kantorze Aliora. Mam odpowiednią liczbę punktów, bo dolary mam z wymiany ze złotówek właśnie w tym kantorze, więc przelew odpowiedniej kwoty mam "za darmo" (Tak przynajmniej jest napisane).

Chciałem to przetestować wysyłając choćby $5, ale w koncie docelowym (Bank of America) mam podane:

Account Number (12 cyfr),

ABA Routing Number (9 cyfr)

SWIFT code.

Natomiast w kantorze mam tylko pola: Imię nazwisko, Numer rachunku odbiorcy, Kwota, Tytuł.

Robił ktoś tak przelew? Można prosić o jakieś instrukcje?

Pozdrawiam,

PS. Banki w USA nie używają IBAN, tylko właśnie ABA routing number, a formularz do przelewu w Alior banki wygląda tak:Screen_Shot_2016_06_04_at_22_55_24.png

A nie trzeba tam gdzie jest jaka waluta zmienic na dolar i wtedy formularz do przelewu zmieni się
Napisano

A nie trzeba tam gdzie jest jaka waluta zmienic na dolar i wtedy formularz do przelewu zmieni się

Zmieniłem na konto dolarowe, ale dalej nie jestem pewny... tak to teraz wygląda:

Screen_Shot_2016_06_05_at_08_57_52.png

Napisano

Przez kantor aliora wysyłałem do Kanady i tak samo miałem. Account z routing i z kodem banku da sie złożyć w cały jeden numer. Pójdź do banku w USA i niech go złoża w jeden prawidłowy. Ja tak zrobiłem i poszło. Tylko jeszcze do końca sie wywiedz bo darmowe na ogół nie jest darmowe :) będziesz miał brak kosztów aliora ale bank odbiorcy dowali swój koszt :) wiec czasem bardziej sie opłaca wziac opcje ze nadawca kryje koszta wszystkich banków które mogą być ustalone jako "stałe" :) przeczytaj wszystkie możliwe opcje które oferuja :)

Napisano

Moze jestem upierdliwa, ale jak jakas firma ma literowki w podstawowych formularzach to raczej nie korzystam z ich uslug, tym bardziej jezeli chodzi o sektor finansowy. Jak koniecznie sie upierasz przy tym kantorze to jak wyzej, sprawdz ile skasuja odbiorce, zeby potem nie bylo niespodzianek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...