now77ak Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 Witam, mam chyba trywialne pytanie, ale trochę się zakręciłem. Mam konto w kantorze Aliora. Mam odpowiednią liczbę punktów, bo dolary mam z wymiany ze złotówek właśnie w tym kantorze, więc przelew odpowiedniej kwoty mam "za darmo" (Tak przynajmniej jest napisane). Chciałem to przetestować wysyłając choćby $5, ale w koncie docelowym (Bank of America) mam podane: Account Number (12 cyfr), ABA Routing Number (9 cyfr) SWIFT code. Natomiast w kantorze mam tylko pola: Imię nazwisko, Numer rachunku odbiorcy, Kwota, Tytuł. Robił ktoś tak przelew? Można prosić o jakieś instrukcje? Pozdrawiam, PS. Banki w USA nie używają IBAN, tylko właśnie ABA routing number, a formularz do przelewu w Alior banki wygląda tak:
gosia_a Napisano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 Witam, mam chyba trywialne pytanie, ale trochę się zakręciłem. Mam konto w kantorze Aliora. Mam odpowiednią liczbę punktów, bo dolary mam z wymiany ze złotówek właśnie w tym kantorze, więc przelew odpowiedniej kwoty mam "za darmo" (Tak przynajmniej jest napisane). Chciałem to przetestować wysyłając choćby $5, ale w koncie docelowym (Bank of America) mam podane: Account Number (12 cyfr), ABA Routing Number (9 cyfr) SWIFT code. Natomiast w kantorze mam tylko pola: Imię nazwisko, Numer rachunku odbiorcy, Kwota, Tytuł. Robił ktoś tak przelew? Można prosić o jakieś instrukcje? Pozdrawiam, PS. Banki w USA nie używają IBAN, tylko właśnie ABA routing number, a formularz do przelewu w Alior banki wygląda tak: A nie trzeba tam gdzie jest jaka waluta zmienic na dolar i wtedy formularz do przelewu zmieni się
now77ak Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2016 A nie trzeba tam gdzie jest jaka waluta zmienic na dolar i wtedy formularz do przelewu zmieni się Zmieniłem na konto dolarowe, ale dalej nie jestem pewny... tak to teraz wygląda:
czarex Napisano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2016 Przez kantor aliora wysyłałem do Kanady i tak samo miałem. Account z routing i z kodem banku da sie złożyć w cały jeden numer. Pójdź do banku w USA i niech go złoża w jeden prawidłowy. Ja tak zrobiłem i poszło. Tylko jeszcze do końca sie wywiedz bo darmowe na ogół nie jest darmowe będziesz miał brak kosztów aliora ale bank odbiorcy dowali swój koszt wiec czasem bardziej sie opłaca wziac opcje ze nadawca kryje koszta wszystkich banków które mogą być ustalone jako "stałe" przeczytaj wszystkie możliwe opcje które oferuja
mesio007 Napisano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2016 Moze jestem upierdliwa, ale jak jakas firma ma literowki w podstawowych formularzach to raczej nie korzystam z ich uslug, tym bardziej jezeli chodzi o sektor finansowy. Jak koniecznie sie upierasz przy tym kantorze to jak wyzej, sprawdz ile skasuja odbiorce, zeby potem nie bylo niespodzianek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.