Hugibugi Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 Witam chce zdobyć wizę turystyczna, 24lata, pracuje już 2 lata, kupione mieszkanie rok temu na siebie z otrzymanego spadku. Sprawa jest taka ze myśle wyruszyć na wycieczkę z biura podróży najpewniej albo z znaleźć kogoś na wspólna podróż i lecieć na dziko. Sprawa wyglada jak najlepiej tłumaczyć się przy konsulu? Bo w sumie nie wiem dokładnie jakbym miał lecieć i chyba polecę na wycieczkę z biurem podróży nie tak drogo jest ale nie wiem czy konsul nie będzie coś podejrzewał? Co sądzicie? Druga sprawa czy jak będę starał się rozmawiać po ang to lepiej wypadnie czy lepiej po polsku zacząć? Konsulat w krakowie
Gość Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 A dlaczego konsul mialby "cos" podejrzewac? Planujesz wyjechac na stale? Bo jak nie, to dlaczego sie martwisz? Zazwyczaj dobrze jest miec jakis plan wycieczki, chociaz konsul wcale nie musi o to pytac.
Hugibugi Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 On to mój plan jest jechać z wycieczka z rainbowtours i co mam wziąć plan wycieczki?
glimi Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 wez zawiadzczenie ze z nimi jedziesz oraz plan co i kiedy jest zaplanowane do zwiedzania.
Hugibugi Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 Tylko czy takie zaświadczenia wydają, żeby nie było ze muszę wycieczkę wykupić a pózniej się okaże ze wtopiłem
Gość Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 Pamietaj tez, ze wykupienie wycieczki w zaden sposob nie gwarantuje wizy.
kzielu Napisano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2016 Tylko czy takie zaświadczenia wydają, żeby nie było ze muszę wycieczkę wykupić a pózniej się okaże ze wtopiłem Nie wydaja żadnych zaświadczeń...
Gość Napisano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2016 Tylko po zaświadczenia jakies Lol. Wize jest łatwo dostać ale trzeba wykazać związki z krajem - prace, szkole, cokolwiek.
Hugibugi Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 Dobra nie jeden ma zwiazki a nie dostal, a oni lepiej patrza jak sie rozmawia po ang? Jako rako znam ang i na proste pytania bylbym w stanie odpowiedziec tylko jak taka rozmowe zaczac? Przywitac sie po ang?
Lx13 Napisano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2016 Kiepski angielski, chcesz to "rozegrać" na wycieczkę pojedziesz z biurem podrozy albo i nie, byc moze znajdziesz kogoś do wyjazdu. Wnioski nasuwają sie same.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.