lilianka Posted July 4, 2016 Report Share Posted July 4, 2016 Witam! Jak wypełnić pozycję Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)? w DS-160. Other Surnames Used (maiden, religious, professional, aliases, etc.) - tutaj wpisuje się nazwisko panieńskie Other Given Names Used - to pole jest konieczne do wypełnienia i zastanawia mnie słowo OTHER. Nigdy innych imion nie używałam, czy po prostu przepisać moje imię w tym polu? Jeszcze mam pytanie dotyczące wypełniania informacji na stronie ambasady (https://cgifederal.secure.force.com/?language=Polish&country=Poland),czy używamy na tej stronie polskich znaków? Do DS 160 zdjęcia przeszły przez toolkit zamieszczony w na stronie z formularzem DS 160, jednakże robiliśmy zdjęcie telefonem, zdjęcie jest dobrej rozdzielczości, czy tak może być czy robliście sobie zdjęcie na tą okazję u fotografa? Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracid Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Jeśli chodzi o "other given names" to obok rubryki - jak dobrze pamiętam - jest podpowiedź, co należy wpisać. Wydaje mi się, że tam jest napisane, że trzeba wpisać te same imiona co u góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alik Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Koniecznie u fotografa - musza byc spelnione pewne wytyczne, tj proporcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Ja do wizy robilem sobie sam. Przeszlo, wiec nie tak koniecznie, ale te kilka zlotych mozna odzalowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Koniecznie u fotografa - musza byc spelnione pewne wytyczne, tj proporcje. Oczywiscie ze niekoniecznie. Ja sobie sam robilem wszystkie ostatnie zdjecia z US paszportowym wlacznie. "Fotografowie" sa strasznie slabi w robieniu zdjec ostatnio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alik Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 A to dobrze wiedziec kto sprytniejszy to zrobi dobrze, no ale co z Januszami.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilianka Posted July 5, 2016 Author Report Share Posted July 5, 2016 Ok, to zostawiam te co są wgrane już do DS-160, proszę o info co z wypełnianiem danych na stronie ambasady, może to mało istotne, ale czy używać polskich znaków czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alik Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 sa instrukcje do tej formy w tym samym miejscu gdzie jest DS 160 (wujek google) Odpowiedzi na wszystkie pytania należy udzielać w języku angielskim, używając wyłącznie angielskich znaków, z wyjątkiem imienia i nazwiska, które należy podać w alfabecie języka ojczystego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.