Didi33 Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 Witam, mam pytanie. Moja siostra przebywa w USA na wizie dziennikarskiej R-1. Przyleciala do USA 7 marca 2016, do paszportu na lotnisku wbito jej pieczatke na ktorej zamiast daty granicznej pobytu w miejscu 'until' wpisano: D/S. Czy ktos moze wie jak nalezy taki wpis rozumiec? Ambasada w Chicago odeslala ja z kwitkiem do biura immigracyjnego. Nie potrafili udzielic odpowiedzi.
KaeR Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 Duration of status, czyli pobyt na czas, kiedy obowiazuje dany status.
sly6 Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2016 A Ambasada dobrze Twoją siostrę odesłała, chyba ze chodziło by o prawo w Polsce. Pamiętaj, pamiętajcie o tym
jkb Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2016 Wiza R-1 to raczej nie dziennikarska, a "Religious Worker". Wiza dla przedstawicieli prasy to I-1.
Didi33 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Ostatecznie pomoglo nam Customs and Border Protection (CBP) INFO Center. Mozna bezposrednio kierowac zapytania na temat wszelkich wiz i dlugosci pobytu do nich. Gdyby ktoś potrzebował wklejam nr infolinii (877-227-5511) Jak zwał tak zwał, na wizie wpisane R-1 i jednocześnie wydrukowany pracodawca - centrum prasowe.
sebus123 Napisano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 Witam, mam pytanie. Moja siostra przebywa w USA na wizie dziennikarskiej R-1. Przyleciala do USA 7 marca 2016, do paszportu na lotnisku wbito jej pieczatke na ktorej zamiast daty granicznej pobytu w miejscu 'until' wpisano: D/S. Czy ktos moze wie jak nalezy taki wpis rozumiec? Ambasada w Chicago odeslala ja z kwitkiem do biura immigracyjnego. Nie potrafili udzielic odpowiedzi. d/s duration of status czyli jest tam tylko data wjazdu a nie ma daty kiedy musi wyjechac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.