Beletti Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2016 Dzień dobry, Chciałem zaciągnąć informacji z pierwszej ręki od osób, które spędzały w USA urlop w grudniu. Pod koniec listopada wybieram się na 3 tygodniowe wakacje do USA, lecę do dziewczyny, dla której to najwcześniejszy możliwy termin na urlop. Szukamy pogody... Chcemy spędzić tydzień na Florydzie ( prawdopodobnie w Miami), gdzie pogoda jest wtedy podobno plażowa. Czy są jeszcze jakieś miejsca, gdzie pogoda wtedy dopisuje? Internet wbrew pozorom jest ubogi w informacje na ten temat, mnóstwo poradników, gdzie jechać latem, wiosną, w październiku, ale o grudniu mało co. Nie szukamy śniegu, tylko miejsc gdzie nie zmarzniemy. Gdzie jest przyjemnie? Planujemy kilka dni w Vegas, Los Angeles, czy trzeba zabrać zimową kurtkę (wg serwisów pogodowych temperatura potrafi wtedy spaść) ? Niestety Hawaje odpadają. Miałem już możliwość zwiedzić USA, jednak dwukrotnie miało to miejsce we wrześniu i nie wiem czego się mogę spodziewać w grudniu w Vegas, LA, SF, NY, a może są inne miejsca warte zobaczenia? Może road trip po Cali ( czy bez łańcuchów na kołach? ) Serwisy pogodowe to za mało, bardzo proszę o poradę osoby, które były i sprawdziły Z góry dziękuję i pozdrawiam Polonię
pepeaz Napisano 20 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2016 Las Vegas http://www.usclimatedata.com/climate/las-vegas/nevada/united-states/usnv0049/2016/1 Los Angeles http://www.usclimatedata.com/climate/los-angeles/california/united-states/usca1339#
rzecze1 Napisano 22 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2016 Dzień dobry, Chciałem zaciągnąć informacji z pierwszej ręki od osób, które spędzały w USA urlop w grudniu Dzien dobry Generalnie nikt was tu nie zaskoczy - im bardziej na poludnie tym cieplej Florida z tego co wiem powinna byc ok, ale jesli jeszcze nie byliscie to byl polecal poludniowa Californie. W lecie zazwyczaj wypalona na popiol o tej porze roku moze byc piekna i ciagle przyjemna pogodowo (zwlaszcza w porownaniu ze Wschodnia Europa!). San Francisco bym sobie w grudniu zdecydowanie odpuscil. Ktos nspisal Meksyk? Powiem inaczej - San Diego! Piekne miasto warte odwiedzenia, zastapcie nim SF. Las Vegas oczywiscie mozna, ale na polnoc to tylko do granicy krainy win, San Luis Obisbo i okolice. Udanej podrozy!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.